Analize de piață

Analiză: Evoluția pieței de paratrăsnet în domeniul industrial

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, pe parcursul anului 2021 au fost identificate 2511 proiecte industriale la care se estimează necesar de paratrăsnet. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 7,65 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 13,81 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (217 proiecte) și Ilfov (149 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții industriale la care se estimează necesar de paratrăsnet sunt spații de depozitare (1287 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 724 spații de producție, 372 spălătorii auto, 226 proiecte de zoo/bio tehnie și 300 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 87% dintre proiectele industriale analizate în ultimele 3 luni au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 2206 investiții private, 32 publice și 273 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în construcție

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 378 șantiere industriale în construcție la care se estimează necesar de paratrăsnet. Iată top 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp
  • Parc industrial VGP Park, Brașov, 180.000 mp
victa.ro
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 564 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CONTEMPORAN PROIECT (8 proiecte), ENGINEERING DIVISION (6 proiecte) și ARHABITAT 2015 (6 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

330 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (5 proiecte), SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte) și B MASIV (4 proiecte).

Related Articles

Back to top button