Stiri

Analiza Pieței de Echipamente de Manipulat din România: Tendințe și Performanțe

În ultimul an, piața echipamentelor de manipulat din România a păstrat stabilitatea în ceea ce privește vânzările, în ciuda provocărilor legate de întârzierile la livrare și creșterea costurilor. Segmentul principal al vânzărilor a fost reprezentat de echipamentele de depozit, cu un interes sporit pentru tehnologia Li-ion și automatizare.

Tendințe în Piața Globală a Echipamentelor de Manipulat

Dimensiunea și Tendințele Pieței:

Piața globală a stivuitoarelor a înregistrat o valoare de 61,71 miliarde de dolari SUA în 2022, cu estimări de creștere semnificativă până în 2030. Creșterea economică și progresele tehnologice au contribuit la expansiunea pieței.

Dinamica Pieței:

Factori de Conducere:
 • Creșterea Comerțului Electronic: Dezvoltarea comerțului online a generat o cerere sporită pentru echipamente de manipulat, în special în logistica depozitelor și distribuție.
 • Accent pe Securitate și Siguranță: Îmbunătățirile în tehnologiile de control și siguranță au devenit esențiale în alegerea echipamentelor de manipulat.
 • Schimbări în Modelele de Consum: Modificările în comportamentul consumatorilor au influențat cererea pentru soluții logistice eficiente.
Restricții:
 • Costul Ridicat al Echipamentelor: Investiția inițială semnificativă poate fi un obstacol pentru unele companii, limitând adopția echipamentelor de manipulat.
 • Lipsa Infrastructurii de Transport Eficiente: În anumite regiuni, absența infrastructurii adecvate poate împiedica creșterea pieței.
Oportunități:
 • Creșterea Cererii pentru Echipamente Durabile: În contextul preocupărilor legate de mediu, echipamentele de manipulat cu baterii devin tot mai populare, susținând oportunitățile de creștere.
 • Adoptarea Tehnologiilor Durabile: Companiile care adoptă tehnologii sustenabile și eficiente energetic pot beneficia de creșterea cererii.

Segmentarea Pieței:

Tipuri de Echipamente:
 • Stivuitoare Electrice: Au dominat piața în 2022, în special în industriile chimice și centrele de reciclare.
 • Stivuitoare Clasă 2: Au fost promovate datorită creșterii numărului de facilități de depozitare.
Tipuri de Anvelope și Baterii:
 • Anvelope Pneumatice: Au avut cea mai mare cotă de piață în 2022, datorită cererii crescânde din industria auto.
 • Baterii cu Litiu-Ion: Au dominat piața, datorită caracteristicilor integrate și duratei de viață lungi.
Industrii de Utilizare:
 • Comerțul Electronic: A fost cel mai mare segment de industrie în 2022, reflectând creșterea adopției smartphone-urilor la nivel global.

Performanța Furnizorilor de Echipamente de Manipulat în România în 2022

Topul Furnizorilor de Echipamente de Manipulat:

Jungheinrich România a ocupat prima poziție în funcție de cifra de afaceri înregistrată în 2022, urmat de Linde și Toyota Material Handling. Majoritatea companiilor au înregistrat creșteri la nivelul cifrei de afaceri.

Topul Celor Mai Profitabili Furnizori:

UTIL SPC a fost cel mai profitabil furnizor în 2022, urmat de Toyota și Linde.

Topul Furnizorilor cu Cele Mai Mari Creșteri ale Cifrei de Afaceri:

Cele mai importante majorări ale cifrei de afaceri au fost înregistrate de Jungheinrich, Linde și Toyota.

În concluzie, piața echipamentelor de manipulat din România și din întreaga lume a înregistrat tendințe și performanțe notabile în 2022, reflectând schimbările din mediul economic și tehnologic.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul echipamentelor de manipulare în România! Ești în căutarea proiectelor și șantiere lor care sunt în plină desfășurare în țară?  www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse sectoare industriale care necesită echipamente de manipulare.

Related Articles

Back to top button