Stiri

Astazi, dupa 2 ani, se inaugureaza investitia Voestalpine de 20 mil. euro

sursa poza

Voestalpine Steel Service Center România, parte a grupului austriac voestalpine și cel mai nou membru al Diviziei Oțel voestalpine, anunță astăzi inaugurarea centrului de procesare a oţelului de la Giurgiu, în urma unei investiții de aproximativ 20 de milioane de euro.

Construcția centrului de prelucrare a oțelului de la Giurgiu a fost începută în anul 2010 și a fost finanțată de Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) și de Guvernul României prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice, intitulat “Extinderea durabilă și pe termen lung a voestalpine Steel Service Center în Europa de Sud-Est”.

Cu o suprafață utilă de 9.500 mp, o linie de tăiere longitudinală conectată la o linie de ambalare pentru producerea de fâşii de oțel de înaltă precizie, precum și o linie de tăiere transversală multiplă pentru furnizarea de foi de tablă, fabrica are o capacitate anuală de producție de 130.000 de tone de tablă din oțel procesat, cu posibilitatea dublării acesteia pe măsură ce piața se va dezvolta. Materia primă va fi adusă de la oţelăria voestalpine din Linz (Austria), unde se află și sediul central al voestalpine, și va fi folosită pentru producerea de tablă din oțel.

Fabrica a devenit operațională din octombrie 2012.
Mai mult decât atât, fabrica generează în prima fază în jur de 50 de locuri de muncă noi, cu posibilitatea ca acesta să crească în momentul în care va funcționa conform planului de afaceri și volumelor reale de pe piață. ”Această locație este una strategică pentru planurile noastre de a ajunge cât mai rapid și mai eficient la piețele din România și din Sud-Estul Europei, datorită accesului direct al fabricii la căile ferate, șosele și căile navigabile”, a declarat Stefan Einfalt – Manager de Proiect și Membru al Consiliului de Administraţie al voestalpine Steel Service Center România.

Grupul voestalpinea are 400 de companii specializate în producție și distribuție în mai mult de 60 de țări de pe cinci continente. În anul financiar 2011-2012, grupul a raportat venituri de peste 12 miliarde de euro, un rezultat operațional (EBIT) de 704 milioane de euro și are circa 46.500 de angajați în întreaga lume.

sursa
Related Articles

Back to top button