Ghiduri și Sfaturi

Care sunt cele mai bune solutii de protectie pasiva la foc?

Dacă în articolul trecut vorbeam despre importanța protecției pasive la foc a clădirilor înțelegând ce implicație are acest subiect pentru a garanta siguranța utilizatorilor, vă propunem în cele ce urmează, să aflăm care sunt soluțiile de protecție la foc pe care le utilizăm la majoritatea lucrărilor noastre.

Mortar Parafoc-F pentru structuri metalice este cea mai economică soluție în protecția împotriva focului aplicat pe elementele structurale din oțel.

 • Protecția realizată cu ajutorul Parafoc-F garantează siguranța utilizatorilor prin menținerea, în caz de incendiu, a proprietăților privind rezistența la foc a elementelor protejate.
 • Asigură rezistențe la foc între 15 și 240 minute.
 • Parafoc-F a fost conceput și evaluat pentru a acoperi o gamă mare de profile din oțel atât cu secțiune “deschisă” cât și cu secțiune “închisă”.
 • Densitatea mică a materialului (250-280 kg/mc) nu afectează greutatea proprie a construcțiilor.
 • Asigură simultan protecția anticorozivă a metalului, împiedicând astfel degradarea elementelor protejate.
 • Durabilitatea produsului este identică cu durata de viață a elementului protejat cu condiția respectării instrucțiunilor producătorului referitoare la modul depozitare, punere în operă și inspecția periodică.

Lucrări executate de către echipele Coneco România cu mortar rezistent la foc PARAFOC F: Clădirea Unicredit București, The Office I, II și III Cluj – Napoca, Extindere Centru Comercial Sun Plaza București, Federația Română de Atletism, Clădire de birouri ISHO Timișoara (în desășurare), City Parking București (în desfășurare) etc.

Mortar Parafoc-F pentru tubulaturi de ventilație împreună cu montajul unei plase rabitz este de asemenea o soluție economică și fiabilă.

Solicită o  ofertă pentru soluțiile de protecție la foc oferite de Coneco!

 • Asigură rezistențe la foc între 30 și 180 minute.
 • Randamentul de aplicare este între 50 – 150 mp/zi pentru fiecare stație de lucru.
 • Durabilitatea stratului de protecție realizat cu Parafoc-F este de 25 de ani, cu condiția respectării instrucțiunilor producătorului referitoare la modul de depozitare, punere în operă și inspecția periodică.

Lucrări executate de către echipele Coneco România cu mortar rezistent la foc PARAFOC F: Teatrul Evreiesc de Stat, Aeroport Bacău, Băneasa Shopping Center, Extindere Centru Comercial Sun Plaza București, The Bridge, Global Worth Campus (în desfășurare) etc.

Vopsea termospumantă pentru structuri metalice este o protecție pasiv-reactivă care aplicată pe structura metalică, mărește rezistența la foc a acestora prin formarea unui strat de spumă izolatoare.

 • Asigură rezistențe la foc între 15 și 180 minute.
 • Este un produs termospumant pe bază de rășini acrilice și solvenți sau pe bază de apă.
 • Se utilizează mai ales în spațiile unde structura metalică rămâne vizibilă.
 • În general, producătorii de vopsele termopsumante oferă un interval de 10 ani garanție pentru acestea.

Lucrări executate de către echipele Coneco România cu vopsea termospumantă: Pavilioane noi ROMEXPO 2017, ELI – NP Măgurele, CTPark Bucharest, BOB Tower Pipera, Fabrica Nidec Pitești, Fabrica Dacia Mioveni, Nusco Tower București, Hotel Ramada Sibiu, Hotel Ramada Craiova, City Gate, Sala de Baschet Lia Manoliu etc.

Vă invităm să vizitați site-ul nostru web: www.coneco.ro sau pagina noastră de facebook: Coneco Romania, pentru mai multe informații despre soluțiile de protecție la foc.

Vă garantăm răspunsuri și soluții profesioniste, totul în timp util!
Related Articles

Back to top button