Ghiduri și Sfaturi

Care sunt firmele de top in proiectare care activeaza in domeniul industrial?

industrial_2014

Cei mai importanti 100 de proiectanti ai pietei au fost intrebati, cu prilejul realizarii materialului 100 Firme de Top in Proiectare de Constructii 2014, care sunt domeniile in care acestia activeaza cu precadere. Raspunsurile acestora, comparate cu ce au declarat cei mai importanti 100 de proiectanti ai pietei din urma cu un an confirma acel trend general pe care il sesizam, cel de extindere a ariei de expertiza.

Cu exceptia domeniului de cladiri rezidentiale private, pe toate celelalte tipuri de constructii s-au sesizat cresteri in ceea ce priveste implicare proiectantilor de top. Ca si anul trecut, domeniul in care activeaza cei mai multi proiectanti este cel de infrastructura, mai bine de jumatate (54%) din proiectantii de top avand specializare si pe acest domeniu. Al doilea cel mai atractiv domeniu pentru firmele de top in proiectare este cel al utilitatilor, cu un procent de 49% din totalul firmelelor prezente in top si care au dat curs intrebarilor noatre care au precizat si acest tip de proiecte ca fiind in portofoliile lor. Al treilea cel mai vanat domeniu este cel industrial, in care 44% dintre proiectanti activeaza, la fel ca si in cazul cladirilor de birouri.

Afla aici top 5 firme de proiectare din domeniul industrial si multe alte informatii din constructii

Domeniile in care proiecteaza cele mai putine firme din randul primilor 100 de proiectanti ai tarii sunt cel al cladirilor medicale si stiintifice si cel al cladirilor hoteliere si de relaxare. Chiar daca, de multe ori, ca si in randul antreprenorilor, proiectele derulate de proiectanti, de la semnarea contractului pana la finalizare si darea obiectivului in folosinta, trec chiar si 2 sau 3 ani (in unele cazuri acest interval poate fi si mai mare), putem determina in functie de evolutiile anuale ale firmelor de top care sunt tendintele din perioada urmatoare a santierelor ce vor fi executate.
Related Articles

Back to top button