Ghiduri și Sfaturi

Cat de usor poate intra un infractor in compania ta? Analiza de Risc a devenit obligatorie din 1 iulie!

De la 1 iulie toate firmele sunt obligate sa isi faca ANALIZA de RISC la SECURITATEA FIZICA, lipsa acesteia urmand a fi amendata.

Ce este Analiza de Risc?

Analiza de Risc este un studiu OBLIGATORIU pentru toate firmele.  Concret, un specialist evalueaza riscurile in ceea ce priveste un posibil atac extern la care poate fi expusa o firma. Analiza stabileste cat de usor poate intra un infractor intr-o companie/firma/unitate de productie/depozit, pentru a fura obiecte de valoare, aparatura, marfa sau chiar documente cu date confidentiale.

In functie de specificul activitatii companiei, locatie si  alte aspecte, Specialistul – Evaluatorul de Risc evalueaza dupa o grila specifica indicele de siguranta. In cazul in care punctajul obtinut nu este suficient specificului activitatii companiei, evaluatorul recomanda masurile prin se care creste nivelul de siguranta si implicit punctajul la nivelul de siguranta.

Una din masurile recomandate de evaluatorii de risc este securizarea geamurilor prin aplicarea foliilor antiefractie – pe numele oficial „folii de securitate rezistente la atac manual”.

Folia antiefractie este singura modalitate de protectie impotriva patrunderii care previne acesta si este in „actiune” NON STOP! Toate celelalte te anunta de faptul ca hotul este inauntru deja. Cu folia antiefractie LLumar de la MASTERFOL, geamurile devin extrem de puternice si nu permit hotilor sa patrunda inauntru. Foliile sunt 100% transparente, invizibile.

Cere o oferta de pret pentru foliile antiefractie LLumar de la MASTERFOL!

Atentie la certificari! Foliile antiefractie trebuie sa fie certificate in norma SR EN 356 si sa detina Agrement Tehnic. Aceste documente trebuie puse la dipozitia Evaluatorilor de Risc.

Pe langa aceste doua documente este recomandat sa mai verificati si provenienta foliilor. Avand in vedere faptul ca foliile vor sta lipite de geam timp de mult ani, expuse la radiatii solare si vor fi curatate periodic cu diferite solutii chimice este important ca foliile sa fie rezistente la radiatii UV, la solutii de spalat, respectiv sa fie transparente, clare 100% si asa sa si ramana pentru foarte multi ani.

Foliile LLumar, sunt fabricate in SUA de cel mai mare producator de folii pentru geamuri, Eastman Chemical Company, la un nivel de calitate foarte ridicat. Foliile sunt certificate EN 356 si Agrementate pentru montaj in Romania.

In consecinta, daca inca nu aveti intocmita Evaluarea de Risc, luati legatura cu un Evaluator si solicitati acest studiu. Aici gasiti o lista cu evaluatori de risc acreditati.
Related Articles

Back to top button