Ghiduri și Sfaturi

Ce tipuri de uși sunt recomandate pentru halele industriale?

O ușă industrială separă două zone oferind izolație acustică și termică. Permite circulația ușoară a mărfurilor, utilajelor și personalului în clădiri. Ca logistică a companiei, este necesară selectarea unei uși industriale în funcție de utilizările și condițiile de lucru necesare. 

Pentru a alege ușa industrială corectă, trebuie mai întâi să știți dacă va fi utilizată în interior sau la exterior, apoi va trebui să cunoașteți mediul de lucru în care va fi amplasată și să caracterizați gradul de securitate necesar. Acest lucru vă va ajuta să determinați din ce material ar trebui să fie făcută ușa. Oțelul este cel mai obișnuit metal utilizat pentru fabricarea ușilor utilizate în zone cu criminalitate ridicată. Vinilul și aluminiul sunt alte materiale durabile utilizate în fabricarea ușilor.

Alte criterii de selecție:

  • Deschiderea: ușile se pot deschide în mai multe moduri diferite, cum ar fi glisarea în sus sau ușile batante care se deschid spre dreapta sau spre stânga. Alte uși se deschid spre exterior sau spre interior. Luarea în considerare a modului în care se deschide o ușă este esențială pentru a vă asigura că operațiunile se desfășoară fără probleme în instalația dumneavoastră. Spațiul disponibil pentru instalarea ușii este o constrângere importantă de luat în considerare.
  • Tipul de control: puteți alege usi manuale sau cu telecomandă.
  • Dimensiunea ușii: trebuie să fie practică, în funcție de aplicarea sa. Utilizarea ușilor de peste 10 metri lățime nu este recomandată, deoarece sunt mai greu de deschis.
De ce să alegeți o ușă industrială secțională?

O ușă industrială secțională poate fi utilă într-un spațiu limitat, deoarece acest tip de ușă folosește doar partea superioară a camerei pentru a funcționa.

Ușa secțională este mare, realizată din panouri izolate și instalată în exterior. Panourile sunt articulate și ridicate pentru a elibera spațiul de circulație. În funcție de spațiul disponibil deasupra ușii, panourile vor fi ridicate vertical, cu o anumită înclinație sau de-a lungul tavanului.

Acest tip de ușă poate fi acționat manual sau prin intermediul unui sistem motorizat. Sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Ușile secționale sunt rezistente și, atunci când sunt groase (80 mm), acestea asigură în general închiderea depozitelor, clădirilor sau chiar și a zonelor mai sensibile din punct de vedere al izolației.

De ce să alegeți o ușă industrială roll-up?

Ușile industriale rulante sunt flexibile și rapide. Aceste uși flexibile dar rigide oferă o ușurință mare și o viteză mare de deschidere. Sunt adaptate pentru traversarea zonelor izolate (izolare fonică sau termică) și care necesită numeroase mișcări de deschidere / închidere. Acestea creează o separare eficientă între zonele de producție și zonele de depozitare.

Viteza mare de deschidere și închidere reduce pierderile de căldură, asigurând economii de energie. Aceste uși reduc și dispersia sonoră și protejează împotriva prafului din zonele de lucru din apropiere.

Ușile lăcuite din oțel sau oțel inoxidabil sunt destinate instalării în medii interioare protejate. Aceste uși sunt, în general, fabricate din metal și utilizate în industrie, dar pot fi folosite și pentru hangare de aeronave. Au avantajul de a fi foarte ușor de curățat. Decontaminarea lor este facilitată de formele simple și netede ale structurii lor metalice.

Alte avantaje ale alegerii unei uși rulante industriale:

  • Număr nelimitat de deschideri zilnice
  • Instalare usoara
  • Întreținere la preț redus
De ce să alegeți o usă overhead?

Ușile industriale overhead sunt realizate din oțel zincat. Sunt potrivite pentru camere spațioase, deoarece sunt în general de dimensiuni mari. Pot fi instalate cu arcuri sau contragreutăți. A doua soluție este recomandată deoarece aceste uși sunt utilizate în general pe scară largă, iar contragreutățile, pe lângă faptul că sunt un sistem durabil și fiabil, permit o deschidere și închidere lină și silențioasă. Contragreutatea este protejată de o cutie din tablă zincată care contribuie la estetica ușii. Ușile overhead pot fi utilizate în combinație cu ușile pietonale.

Avantajul ușilor overhead este că practic nu necesită întreținere, dar ocupă mult spațiu din cauza dimensiunilor lor.

Control manual sau automat?

Există două tipuri de comenzi pentru deschiderea și închiderea unei uși industriale: manuală și automat.

Un sistem de control manual include de obicei cabluri de tracțiune sau palanuri cu lanț. Ușile automate au un mecanism electric integrat. Controlul automat se realizează electric folosind diverse sisteme: comutator de tracțiune, comutator cu cheie, telecomandă, temporizator, card magnetic etc., asigurând acces gratuit sau restricționat la zone securizate.

Acest sistem de control constă dintr-un emițător și receptor fără fir pentru a controla deschiderea și închiderea automată a ușilor de mare viteză flexibile, secționale sau metalice. Există mai multe avantaje: nu există instalare de cablu, funcționează fără baterie și nu necesită întreținere.

Ușă cu autoapărare sau fără?

Această opțiune este potrivită în special pentru ușile flexibile rapide și ușile rulante. Sistemul de autoreparare funcționează indiferent de direcția coliziunii. Nu reduce lățimea de trecere și are avantajul de a limita bugetul de întreținere, precum și de a reduce timpul de nefuncționare și costurile de intervenție.

Related Articles

Back to top button