Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiereStiri

Cea mai puternica firma de arhitectura din Romania si-a extins activitatea si este implicata in 2 proiecte importante

Grupul de firme Multinvest, specializat în arhitectură, urbanism și inginerie civilă, cu o experiență de două decenii în domeniul construcțiilor si-a extins din 2013 aria de expertiză în Antreprenoriat General, Management de proiect în construcții și are o divizie specială care se ocupă cu Facility Management, administrarea proprietății, cât și mentenanță tehnică/non-tehnică a imobilului.

Din Grupul Multinvest, firma MAG (Multinvest Antreprenoriat General) a semnat la începutul lunii mai 2017 un contract important de antrepriză generală pentru realizarea unui centru comercial în Municipiul Bistrita.

Proiect: Galerii Comerciale Bistrița

Proiectul include realizarea unei galerii comerciale (P+Ep) având aria desfășurată  de 8.920mp și amenajarea zonelor adiacente cu drumuri, parcări și spații verzi pe o suprafață totală de 12.400mp. Termenul de execuție pentru lucrările contractate este de 6 luni.

Acționând la fiecare proiect în spiritul produsului final valorificabil AG: ”Soluții complete optimizate” și în cazul proiectului Galeriile Bistrița echipa AG și-a impus ca și scop îmbunătățirea proiectului, implementarea tehnologiilor moderne și utilizarea sustenabilă a resurselor.

Proiect: Stația de epurare din localitatea Codlea, jud. Brașov

Un proiect de mare anvergură  în care este implicat grupul în momentul de față este Stația de epurare din localitatea Codlea, jud. Brașov. Grupul Multinvest a realizat toate fazele de proiectare, iar la sfârșitul lunii mai s-a predat amplasamentul oficial la Codlea și echipa MAG a început execuția bazinelor în baza proiectului tehnic întocmit de colegii de la Multinvest SRL.

În cadrul proiectului se vor executa construcțiile aferente ultimei trepte din tehnologia Protan SA, respectiv treapta biologică. Astfel se vor realiza din beton impermeabilizat două bazine circulare, de diferite diametre, împărțite în mai multe celule impuse de tehnologie. Construcțiile anexe (clădirea tehnologică și scările de acces la bazine) vor fi realizate din confecții metalice zincate la cald fiind expuse în exploatare la atac chimic agresiv. Pentru diminuarea efectului de coroziune în cazul scărilor și pasarelelor s-a optat pentru balustrăzi și grătare de circulație fabricate din GRP (Glass-Reinforced Plastic). Încă din faza de proiectare Investitorul, UTB Envirotec Kft, a impus câteva exigențe de calitate legat de betoanele monolite simple la prima vedere dar mult mai complexe în execuție

Echipa de proiectare la Multinvest SRL a căutat soluții de armare cu pierderi minime, fasonări simple pentru creșterea productivității.

Compania Multinvest ocupă locul 1 în clasamentul celor mai puternice firme de arhitectură din România realizat de IBC FOCUS.
Related Articles

Back to top button