Interviuri experti

Interviu TIAB: Foarte putine companii isi pot asuma rolul de Antreprenor de Instalatii Electrice si Mecanice in Romania

De peste 65 de ani, TIAB sprijna clientii in toate fazele de derulare ale proiectelor (proiectare, implementare, verificari, punere in functiune si mentenanta), integrand sisteme pentru industrie (materiale de constructii, automotive, petrol&gaze, bunuri de larg consum, siderurgie si metalurgie, industria chimica), tertiar (spitale, hoteluri, cladiri publice, centre comerciale) si infrastructura (transport, producerea energiei, alimentare cu apa, energie regenerabila).

Mai multe despre piata proiectelor industriale, cum va evolua aceasta si cum te faci remarcat intr-o piata care pune accentul pe eficienta si performanta, am discutat cu Mihai Sarbu, ‎Business Unit Manager al TIAB – VINCI Energies.

Cum simtiti piata proiectelor industriale in acest moment? Cum a decurs business-ul unit-ului pentru dvs. pana acum si in 2016?

Proiectele industriale vor antrena in urmatorii ani evolutia economica regionala, in conditiile in care deja se simte nevoia de dezvoltare a resurselor, atat materiale cat si umane necesare unei corelari intre cerere si oferta. In domeniul industrial trebuie sa existe companii specializate care sa poata oferi servicii si solutii la cheie pentru instalatii, iar cele care pot integra toate specialitatile si isi pot asuma rolul de Antreprenor de Instalatii Electrice si Mecanice asa cum este TIAB sunt foarte putine si mai ales intr-o piata in care se pune accentul pe performanta si eficienta.

Din punct de vedere al realizarilor, acestea sunt deosebite in ultimii ani, pentru ca atunci cand valorile Companiei: Incredere, Seriozitate, Pasiune, Respect sunt impartasite, rezultatele vin de la sine. Astfel in toata zona de Sud – Vest a carei activitate o coordonez avem pozitii deschise pentru recrutare in aproape toate meseriile si activitatile specifice, fapt care vorbeste de la sine de cresterea fireasca a indicatorilor.

Stim ca serviciile dvs. se preteaza unui spectru larg de clienti? Cine sunt cei mai buni clienti si ce anume ii atrage?

Acoperim din punct de vedere al segmentelor de piata zona de industrie, tertiar si infrastructura , cu o abordare responsabila si adaptata din punct de vedere al serviciilor pentru fiecare client. Desigur, cei mai buni clienti sunt aceia care iti devin parteneri si aceasta se intampla deja de la a doua colaborare.

Atunci cand poti anticipa nevoile sale si problemele se transforma in solutii sunt sigur ca de ambele parti poate fi considerata o colaborare de success. Aceste bune practici au fost demonstarat in domeniul industrial: productia de autovehicule, productia de anvelope, producatorii de componente pentru automotive cat si in segmentele aferente productiei si distributiei de energie.

Ce simtiti ca lipseste pietei constructiilor si instalatiilor din Romania in prezent?

Adaptabilitatea dificila la noile provocari si influentele diferitelor culturi prezente in aceasta piata sunt principalii factori care consider ca incetinesc dezvoltarea naturala in toate ariile geografice ale tarii. Pentru ca in acele zone in care schimbarea a fost privita ca o evolutie fireasca, se poate observa trendul catre o crestere rapida in mai multe domenii si asa cum stim primul impact dupa cercetare este asupra nevoii de a construi.

Cat de important este marketingul online in strategia companiei TIAB cand este vorba de piata proiectelor industriale?

Intr-o perioada in care internetul poate fi utilizat pentru orice nevoie, dorinta sau activitate, a fi prezent in mediu on-line este o cerinta obligatorie. De aceea canalele, fie ca sunt de informare sau promovare cat si cele de socializare si comunicare, consider ca ne aduc aproape de colaboratorii nostrii si ne ofera posibilitatea contactului si mentinerii unei conexiuni in timp real.

Spuneti-mi ceva despre TIAB care sa-i convinga pe potentialii dvs. clienti sa aleaga serviciile dvs.?

,,Pe noi traditia ne obliga!’’ a fost o sintagma auzita in primele mele zile de activitate in cadrul acestei Companii. Pentru ca este infiintata in 1949 cu o bogata activitate in toate domeniile, consider ca avem una dintre cele mai experimentate echipe de specialisti, iar performantele, experienta si abilitatile noastre au facut ca in 2007, TIAB sa devina membra a Grupului VINCI Energies.

Clientii nostrii au garantia unui parteneriat pe termen lung pentru proiecte la orice nivel: de la proiectare completa a retelelor de instalatii, implementare a solutiilor, mentenanta si optimizarea instalatiilor existente.

TIAB isi continua ascensiunea, oferindu-le Clientilor solutiile de care acestia au nevoie, inovarea fiind cheia succesului proiectelor noastre!

Care a fost primul dvs. gadget? Care este gadget-ul preferat acum si cum va ajuta?

Bineinteles ca imi amintesc cu amuzament, astazi, de primul meu pager – rosu! Cu greu fac fata tentatiilor, pentru ca in realitate ma consider o persona conservatoare si de aceea nu folosesc foarte multe accesorii de acest fel, iar smartphone-ul de mult nu il mai consider un gadget. Tin totusi pasul cu noutatile datorita provocarilor oferite de catre fiul meu in aceasta privinta.

Care este proiectul de care sunteti cel mai mandru in toata activitatea TIAB? De ce ?

Odata cu fiecare proiect sunt tentat sa spun ca a fost preferatul meu, deoarece implicarea, noile provocari, abordari tehnice deosebite sau solutii speciale fac parte din cotidian si ne ofera mie si echipei provocari diferite si implicit satisfactii. Acesta pentru ca o conditie esentiala a ceea ce facem este inovarea. Totusi, aproape in fiecare zi am ocazia sa trec pe langa unul dintre primele proiecte in care am fost implicat alaturi de echipa TIAB si care, datorita valorii sale emblematice cat si importantei pe care o are pentru comunitate, pentru mine are o valoare sentimentala deosebita.

Cine sunt modelele dvs. profesionale?

In anul 2003 am absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare si in toti cei aproape 15 ani de experienta am profesat doar in domeniul de care m-am simtit atras, constructii si instalatii, fapt care m-a indreptat ulterior si catre o specializare in domeniul Constructiilor civile si industriale – in anul 2009. Fiind doua domenii complementare nu am avut niciodata un model profesional de referinta si in intreaga mea activitate m-am ghidat dupa principii si reguli. De aceea consider ca valorile morale sunt cele care trebuie sa ne ghideze pe toti in activitatea noastra. Pentru ca valorile se impartasesc si normele se respecta!

Ce vi se pare cel mai frumos in ceea ce faceti? Dar cel mai putin?

Cel mai placut este ca pot lucra cu oamenii cu colegi si parteneri, ca in fiecare zi intalnim provocari, chiar daca ceea ce facem presupune planificarea detaliata, respectarea planurilor si mai ales a termenelor.

Nu imi place cand sunt nevoit ca manager sa iau decizii impotriva oamenilor, iar acele zile, care cu bucurie pot spune ca sunt putine, pentru mine sunt cele mai proaste. Autoritatea, purcede din raspundere!

Ce v-ati fi dorit sa va intreb, dar nu am facut-o?

Ce mi-ar placea sa schimb din ce fac astazi? Raspunsul meu este: nimic! Pentru ca, imi place foarte mult activitatea mea si mai ales pentru ca am incredere in Echipa care este alaturi de mine.

Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă rugăm în încheiere să ne spuneți ce face dl. Sarbu atunci când nu se află la birou, în scaunul de BUM?

Cu siguranta ca atunci cand nu sunt la birou sunt fie pe un santier, fie in drum catre o intalnire. Dar cea mai mare placere in timpul liber o simt atunci cand sunt alaturi de familie la o plimbare in parc sau o escapada de weekend.
Related Articles

Back to top button