Cercetatorii Elmas au realizat un lift care consuma cat un bec de 45 de wati
Laboratorul de Încercări al companiei Elmas Braşov, rezultat al unei investiții de 5,3 milioane de lei susţinute cu ajutorul fondurilor structurale, a dezvoltat primele sale produse care vor ușura munca în cadrul companiilor industriale și care vor produce economii financiare clienţilor societății.
Prima inovație este podul rulant monogrindă Elmas complet automatizat. Acesta are un ecartament de 18,6 metri și o sarcină nominală de cinci tone. Utilajul a fost special proiectat și executat pentru utilizarea în industrie, având în componență, în afara mecanismului de ridicare, un panou de automatizare și doi senzori de citire pentru axele X și Z, care permit funcționarea optimă fără a fi necesară operarea manuală.
Cu ajutorul acestei inovații, macaraua industrială Elmas are capacitatea de a lucra în regim automat, deservind stații predefinite în cadrul unei hale de producție și de a asigura un flux tehnologic optim, precum și o productivitate ridicată. În acest fel, factorul uman este înlocuit de tehnologie, existând posibilități extrem de reduse de producere a erorilor tehnice.
Cea de-a doua inovație a echipei de cercetători este ascensorul economic, care în starea de stand-by are un consum echivalent cu cel al unui bec de 45 W. Ascensorul de persoane Cirro A, fără camera mașinii și cu acționare electrică, este un produs aflat în etapa finală de certificare ca echipament cu eficiență energetică de clasa A. Toate elementele aflate în componența ascensorului au eficiență energetică de clasă A – blocuri de comandă, iluminare, invertor de frecvență împreună cu grup electric de acționare, panou de comandă principal care efectuează prin soft-ul implementat un management eficient al consumului de energie. Odată cu această inovație, Elmas intră în clasa marilor producători de ascensoare, acesta fiind primul echipament de acest gen produs vreodată în România.
„Prin intermediul echipei din cadrul Laboratorului de Încercări continuăm dezvoltarea de produse şi soluţii
competitive în domeniul instalaţiilor de ridicat, adaptate cerinţelor actuale”, a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brașov.
Realizat în urmă cu doi ani, laboratorul de încercări Elmas a vizat creşterea competitivităţii produselor
comercializate şi dezvoltarea activităţii de cercetare-dezvoltare. Laboratorul de Încercări îşi desfăşoară activitatea de cercetare pe 4 domenii – cercetare aplicativă în domeniul hidraulic, cercetare în domeniul electronicii industriale aplicative, determinări ale caracteristicilor de masă şi lungime ale materialelor şi metalografie şi determinarea caracteristicilor mecanice ale materialelor. În urma obținerii autorizării din partea ISCIR , laboratorul poate efectua examinări distructive şi nedistructive specifice.
Elmas Brașov, lider pe segmentul instalațiilor de ridicat în România, este o companie înființată în 1990, având capital 100% românesc. Activitatea principală a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat. Sediul central al societăţii este în Braşov, spaţiile de producţie, depozitare, reparaţii şi cel administrativ întinzându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. O gamă importantă din produsele comercializate sunt disponibile şi online în platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.
Citeste si : Macarale pivotante Elmas – MADE IN ROMANIA