Stiri

Cesarom planifică investiţii de 2 milioane euro în fabrica Sanex din Cluj-Napoca

Grupul Lasselsberger Ceramics România, format din companiile Sanex şi Lasselsberger, a anunţat miercuri că a planificat investiţii de peste 2 milioane de euro în acest an la fabrica Sanex din Cluj-Napoca. Investițiile vor fi îndreptate în eficientizarea activităţii logistice în interiorul fabricii, creşterea calităţii produselor şi diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

news.ro

Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca Cesarom, format din companiile Sanex şi Lasselsberger, a înregistrat în 2020 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul grupului s-a dublat. Pentru anul în curs, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri cel puţin egală cu cea din 2020″, arată compania.

Conform companiei, volumul de gresie şi faianţă comercializat în 2020 s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătraţi, în creştere cu 4% faţă de anul precedent.

„În 2021, Lasselsberger Ceramics România mizează pe continuarea investiţiilor în liniile de fabricaţie de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, planificând investiţii de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creşterea calităţii produselor, eficientizarea activităţii logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare şi diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului”, precizează compania.

„Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele Cesarom fiind pe un trend crescător. Această majorare va fi susţinută şi de expansiunea construcţiilor noi în principalele oraşe din ţară, dar şi de creşterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrişor Grindeanu, director general al Lasselsberger Ceramics România

Gresia și faianța Cesarom este produsă în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

Related Articles

Back to top button