Ghiduri și Sfaturi

Utile: 4 modalități de a îmbunătăți iluminatul în hale

Iluminarea LED de bună calitate abordează patru probleme importante, precum economiile de energie, vizibilitatea, siguranța și reducerea deșeurilor. Alegerea LED-uri potrivite în spațiile de depozitare crește siguranța și productivitatea angajaților, reducând în același timp costurile de operare.

Factory building or warehouse building. Vast empty space with ventilation pipes and lights
Economii de energie

Iluminatul cu LED pentru hala dumneavoastră industrială este în prezent cea mai eficientă tehnologie disponibilă din punct de vedere energetic. Luminile LED oferă mai mulți lumeni per watt și durează mai mult (până la 50.000 de ore), decât fluorescența sau halogenurile metalice, oferind costuri mai mici de întreținere pentru depozitul sau centrul de distribuție.

Vizibilitate

Nivelurile de lumină inadecvate pot provoca probleme oculare, dureri de cap, productivitate redusă și concentrare slabă, ceea ce poate duce la greșeli frecvente în hale. Atunci când nivelurile optime de iluminare sunt îndeplinite cu o uniformitate bună și o strălucire redusă, lucrătorii experimentează o vizibilitate și o productivitate mai bune.

Siguranță

În depozite și în unitățile de producție, se pot întâmpla accidente dacă lucrătorii nu pot vedea obstacolele în mod corespunzător din cauza iluminării inadecvate. Angajații pot vedea mai bine dacă depozitul este iluminat cu LED-uri datorită tehnologiei mai bune de redare a culorilor. Cu cât indicele de redare a culorilor (CRI) este mai mare, cu atât culorile percepute de ochi sunt mai precise. Se arată că iluminatul cu LED are cel mai înalt CRI dintre toate tehnologiile de iluminare. Acest lucru are ca rezultat un mediu mai sigur.

Reducerea deseurilor

Tuburile fluorescente conțin mercur, fosfor și alte substanțe chimice toxice. Reglementările guvernamentale din multe domenii necesită eliminare specială. Aceste corpuri de iluminat trebuie trimise la un centru de reciclare, ceea ce poate fi costisitor. Există corpuri LED care nu conțin materiale toxice și pot fi aruncate împreună cu deșeurile obișnuite.

Related Articles

Back to top button