Ghiduri și Sfaturi

CONSTRUCȚII HALE cu BOBCAT: mai REPEDE, mai IEFTIN, mai UȘOR!

Efectuează munca ta cu ușurință și siguranță cu cea ma bună capacitate de ridicare din clasa de manipulatoare telescopice. Stabilitatea remarcabilă vă permite să faceți față oricărui obstacol pe teren accidentat și nu numai. Prin accesoriile folosite (furci, cârlig macara, troliu hidraulic, cupă de turnat beton, cupă malaxor sau diverse nacele) veți putea înlocui un utilaj dedicat (ex.: macara autoridicătoare) cu un utilaj multifuncțional, ușor deplasabil acolo unde aveți nevoie. Astfel puteți ridica sau susține paleți cu materiale, profile metalice, panouri, uși sau alte greutăți (inclusiv personal de montaj) așa încât construirea halelor să se efectueze mai rapid și cu costuri reduse.

Bobcat se preocupă de siguranța operatorilor, astfel a introdus sisteme ce pot previne mișcările periculoase în timpul funcționării prin sistemul AMA (Aggravating Movement Arrestor) în timp ce indicatorul de deplasare longitudinală (LMI- Longitudinal Movement Indicator) afișează stabilitatea echipamentului. Transmisia hidrostatică optimizează productivitatea și versatilitatea manipulatoarelor telescopice, datorită cuplului mărit, frânării dinamice, și celor două viteze de deplasare, precum și celor două moduri de lucru.

large-bobcat-telescopic-handler-t40140-iiib-manplatform-construction-img_2098_131121

Pentru a spori manevrabilitatea acestor echipamente, Bobcat a conceput trei moduri de deplasare, în funcție de mediul de lucru. Pentru drumuri și condiții normale de operare, echipamentul poate vira doar cu roțile din față. În cazul condițiilor speciale de operare, în spații restrânse sau în cazul limitărilor de orice fel, echipamentele pot vira și cu roțile din spate sau se poate opta pentru deplasarea laterală în stil crab. În același timp Bobcat și-a propus să mențină un design consistent și o platformă comună pentru a ușura întreținerea echipamentelor și a reduce perioada de nefuncționare, ducând la costuri reduse.

CONFORTUL ȘI CONTROLUL PE CARE LE MERITAȚI!

Acum puteți lucra toată ziua fără dureri de cap. Bobcat este preocupat de confortul operatorului astfel toate modelele din gamă oferă acces facil în cabina spațioasă, vizibilitate 360’ , coloană de direcție reglabilă în toate direcțiile și scaun cu amortizare, ajustabil.

Profitați din plin de manevrabilitatea și versatilitatea extraordinară, oferite de sistemele de control multifuncționale ale echipamentelor BOBCAT. Operatorul este tot timpul în controlul utilajului având la dispoziție un joystick unic pentru funcțiile auxiliare și pentru extinderea brațului.

DATE TEHNICE:

Pentru orice aplicație puteți găsi un manipulator telescopic BOBCAT. Gama de utilaje se împarte în două mari categori: manipulatoare STANDARD și ROTATIVE.

Din categoria manipulatoarelor STANDARD se poate opta din 7 modele. Sarcina maximă de ridicare variază de la 2600 kg până la 4000 kg, în timp ce înălțimea maximă de ridicare variază între 5800 mm si 17500 mm. În alegerea modelului potrivit pentru dumneavoastră trebuie să țineți cont și de greutatea operațională, aceasta variind între 4820 kg și 10790 kg (neîncărcat). Pentru că motorul este inima oricarui echipament, Bobcat a optat pentru motoare cu putere maximă de la 75 kW (Deutz) la 97 kW (Bobcat).

In categoria manipulatoarelor telescopice rotative se încadrează 4 modele. Sarcina maximă a modelelor variază între 3800 kg și 5000 kg, înălțimea maximă de ridicare de la 15700 mm până la 24100 mm, și masa operațională între 13700 kg și 17540 kg. Puterea motoarelor alese variază între 74.5 kW și 105 kW.

De asemenea, dotările uzual SUPLIMENTARE acum vin în mare parte deja în STANDARD (ex.: aer condiționat, diferențial cu alunecare limitată, aliniere automată sasiu ș.a.).

ALTE UTILAJE BOBCAT utile în construcția platformelor diverse
(hale, terenuri de sport, drumuri de acces ș.a.)

Desigur, Bobcat este recunoscut în principal pentru gama de mini-încărcătoare, fiind inventatorul acestui tip de utilaj. Astfel, pentru oricare mini-încărcător al companiei, se poate opta pentru orice accesoriu din gama de peste 70, specifice construcțiilor, agriculturii, activităților de peisagistică, și activităților forestiere. Mini-încărcătoarele Bobcat sunt compatibile cu toate accesoriile, de la cupe și furci, ciocane hidraulice, brațe de excavare și foreze pănă la cele specializate, cum ar fi:

Greder dotat cu sistem laser sau sonic pentru controlul lamei

În vederea adaptării încărcătoarelor multifuncționale pentru lucrările de infrastructura, Bobcat a dezvoltat sistemul de ghidare cu laser și sistemul sonic automat de control al pantei. Aceste două sisteme fac posibil lucrul în spații restranse, pregătind substratul șoselei într-un timp mult mai scurt și cu cea mai mare precizie posibilă, fără intervenția operatorului în ceea ce privește controlul lamei. Aceasta duce la economii importante de material deoarece profilarea terenului se face cu mare precizie.

Astfel acolo unde trebuie realizate viraje strânse printre stâlpi de susținere, utilizarea unor utilaje grele duce la durate lungi de execuție, manevre numeroase și precizie redusă în realizarea pantei. Pe când utilizând aceste accesorii cu un mini-încărcător Bobcat, dotat inclusiv cu sistemul de nivelat, controlat prin laser, LUCRAREA SE POATE TERMINA CHIAR ȘI DE DOUĂ ORI MAI REPEDE.

Trebuie subliniat că accesoriile originale BOBCAT înglobează deosebiri majore față de ale competitorilor, deoarece majoritatea sunt produse integral în fabricile proprii, conform unor proiecte originale, subordonate aceluiași scop ca și utilajul de bază– PRODUCTIVITATE ȘI FIABILITATE.

Producătorul BOBCAT, cu gamele de mini-incarcatoare, mini-excavatoare si incarcatoare telescopice, alaturi de DOOSAN ce produce incarcatoare si excavatoare de mare productivitate, sunt reprezentati in Romania de compania SC IRCAT-CO SRL.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de internet www.ircat.ro.
Related Articles

Back to top button