Ghiduri și Sfaturi

Constructii usoare si durabile cu panourile termoziolante Technopanel

Technopanel EAD este o companie bulgară care dezvoltă, produce şi comercializează sisteme de acoperișuri și placări de pereți din panouri tip sandwich pentru nevoile construcțiilor industriale.

Technopanel dezvoltă, produce şi comercializează sisteme de acoperiş şi fațadă pentru înconjurare din panouri sandwich cu miezul de izolație din spumă rigidă poliuretanică (PUR), spumă rigidă de poliizocianurat (PIR) sau vată minerală (MW) care se încheie cu un strat intern și extern din tabla zincată și protejată cu acoperire de poliester.

Panourile sandwich sunt realizate din materiale de înaltă calitate, iar tehnologia avansată de producție le oferă proprietăți fizice și mecanice excelente. Prin urmare, panourile de tip sandwich au o gamă largă de aplicații. Un avantaj important, care provine din rezistența lor, este reducerea elementelor purtătoare, prin care este economisită cantitatea de materialele necesare si este redus timpul de instalare.

Reconstrucție și relocare 

Datorită flexibilității constructive a panourilor tip sandwich, clădirile pot fi extinse și renovate cu ușurință, fără ca acest lucru să impună schimbări serioase ale activității în clădire. În practică, nu există limite tehnice sau economice nici măcar când vine vorba de mutarea unei clădiri.

Costuri și cheltuieli de amortizare

Costurile pentru materiale și instalare în construcțiile cu panouri tip sandwich sunt ca cele pentru metodele alternative. Dar, dacă se iau în considerare costurile de exploatare și costurile de întreținere, panourile sandwich au avantaje clare care cresc raportate la economia de energie. Proiectarea și construcția cu panouri tip sandwich permite obtinerea mai ușoară a etanșeității acoperișului și pereților în comparație cu alte soluții. Panourile sandwich au o foarte mică greutate proprie în comparație cu materialele alternative, fapt care duce la o reducere a costurilor structurilor de susținere. Panourile sandwich se disting prin faptul că nu necesită aproape deloc întreținere, iar calitatea lor asigură o protecție de lungă durată împotriva coroziunii.

Portofoliul companiei cuprinde urmatoarele linii de produse:  TTOP , TFACE, PANOURI FRIGORIFICE și PLĂCI PIR 

Linia de produse TTOP constă din panouri formate din trei coaste TTOP 3 (Fig. 1) şi cinci coaste TTOP 5 (Fig. 2) și izolație poliuretan, poliizocianurat și vată minerală. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de acoperișuri izolate cu o înclinare minimă de pantă 7%.

Linia de produse TFACE include panouri TFACE T (Fig. 4) – cu instalare deschisă (Fig. 5) și TFACE S (Fig. 6) – cu instalare închisă  (Fig. 7).

Panourile de acoperiș TTOP cu izolație din spuma poliuretanică rigidă (PUR), spumă rigidă  de poliizocianurat (PIR) sau vată minerală (MW) sunt potrivite pentru orice tip de acoperișuri izolate termic cu o înclinare minimă de pantă 7%. Probleme cum ar fi scurgeri sau praf sunt eliminate complet prin asamblările precise și fără cusur ale panourilor.
Related Articles

Back to top button