Stiri

CTP: Succesul consolidat în România cu CTPark Arad West și alte proiecte de dezvoltare spații industriale și logistice în România

CTP, liderul în închirierea și dezvoltarea de spații industriale și logistice în Europa, a atins un nou succes în piața imobiliară din România. Compania a închiriat deja 40% din CTPark Arad West, un spațiu industrial și logistic amplasat în vestul țării, cu finalizarea proiectului planificată pentru anul 2024. Acest parc industrial va oferi facilități de depozitare și producție pe o suprafață impresionantă de aproximativ 100.000 de metri pătrați, consolidând astfel poziția CTP în domeniul spațiilor industriale de înaltă calitate.

Parcul industrial CTPark Arad West se află în Arad, un centru industrial strategic și un nod de transport important, fiind situat în apropierea graniței cu Ungaria și Serbia. Prima fază a proiectului, care însumează aproximativ 44.000 mp, este deja preînchiriată în proporție de peste 40%, iar finalizarea este programată pentru primul trimestru al anului 2024. Cu o înălțime de 12 metri, clădirea va furniza facilități de depozitare pentru produse și materii prime, adresându-se atât cerințelor de producție, cât și celor de depozitare.

Un alt proiect semnificativ al CTP este construcția unei fabrici în Brașov pentru Diehl Controls, un important producător german de componente pentru electrocasnice, parte a prestigiosului grup Diehl. Această inițiativă reprezintă cea de-a treia unitate a grupului în Europa, după cele din Germania și Polonia. Investiția totală pentru acest proiect se ridică la 15 milioane de euro, și va crea 100 de noi locuri de muncă în prima etapă. Fabrica este programată să fie finalizată la jumătatea anului 2024, când va începe și producția. Diehl Controls și-a exprimat încrederea în parteneriatul cu CTP, subliniind construirea unei clădiri durabile și infrastructurii solide.

În zona nordică a Bucureștiului, CTP a dezvoltat CTPark Bucharest North, un adevărat centru logistic pentru e-commerce. FineStore, liderul magazinelor online de băuturi alcoolice din România, a închiriat deja un depozit de 10.000 mp în acest parc. Printre chiriașii notabili se numără și Mobexpert, Sezamo, Tuborg, și alții, toți beneficiind de facilitățile și poziția strategică a parcului în apropierea Bucureștiului. Cu o suprafață totală disponibilă pentru închiriere de aproximativ 65.000 mp, CTPark Bucharest North oferă spații industriale de la temperatură controlată până la zone specializate pentru comerțul electronic.

Extinderea continuă a CTP este evidentă și în planurile pentru anul 2023, unde compania vizează să adauge la portofoliul său un total de 430.000 mp, fie prin dezvoltări noi, fie prin achiziții.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button