Analize de piață

Cum a evoluat piața de panouri termoizolante în ultimele 30 de zile?

În ultimele 30 de zile au fost identificate 427 de proiecte cu necesar de panouri termoizolante pentru închideri. Investițiile se ridică la suma aproximativă de 1.98 miliarde RON, iar suprafața șantierelor depășește 1.18 milioane mp. 

Cele mai multe astfel de șantiere provin din județul Bihor, cu un total 49 lucrări. Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de Timiș (30 șantiere), Iași, Brașov și Sibiu, fiecare cu 19 șantiere active.

Iată cum arată distribuția geografică a șantierelor monitorizate în ultimele 30 de zile:

Cantitatea de panouri termoizolante necesară în ultimele 30 de zile

Șantierele monitorizate în ultimele 30 de zile au cumulat o cerere de peste 661 mii mp de panouri termoizolante pentru închideri.

Cele mai însemnate cereri provin din județele Giugiu (peste 95 mii mp), Timiș (peste 59 mii mp) și Bihor (peste 49 mii mp).

În materie de branduri favorite, atenția arhitecților se îndreaptă asupra Kingspan și Isopan. Astfel, în ultimele 3 luni cota de specificație a produselor Kingspan a fost de 34%, iar în cazul produselor Isopan de 20,45%. Aceste valori sunt raportate la totalul brandurilor specificate, nu la totalul lucrărilor. 

Evoluția domeniului industrial în ultimele 30 de zile

În ultima lună au fost înregistrate 393 de investiții în domeniul industrial, iar 209 dintre acestea sunt spații și parcuri logistice. Valoarea cumulată a investițiilor atinge suma de 1.64 miliarde RON, iar suprafața șantierelor depășește un milion de mp.  

Și de această dată, județul Bihor se plasează în fruntea clasamentului, cu un total de 39 proiecte active. Iași, Brașov, Sibiu și Ilfov ocupă următoatele poziții în clasament, conform hărții alăturate:

Bihor se plasează pe prima poziție în clasamentul județelor cu cele mai multe lucrări industriale active, înregistrând un total de 41 șantiere. Iași, Brașov și Timiș sunt ocupă următoarele poziții, cu 20 și respectiv 19 lucrări.

Domeniul industrial: pe ce șantiere se lucrează?

Proiectele înregistrate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, se află în diferite stadii de execuție. Așadar, din totalul de 393 de șantiere înregistrate luna aceasta, 133 se află în stadiul de construcție sau amenajare.  

Iată 5 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Hală depozitare (produse consumabile paramedicale), birouri P+1E

Proiectul este localizat în județul Ilfov și se întinde pe o suprafață de 887 mp. Valoarea estimată a investiției depășește suma de un milion RON.

  • Anexă agricolă la plantație de afin

Proiectul desfășurat în județul Hunedoara are o suprafață de 364 mp, iar valoarea aproximativă a investiției este de 8.4 milioane RON.

  • Hală producție

Această hală este localizată în județul Iași și se întinde pe o suprafață de 10.000 mp. Investiția atinge suma aproximativă de 12 milioane RON.

  • Hală depozitare și sediu firmă

Proiectul este localizat în județul Iași, iar suprafața sa acoperă 1250 mp.

  • 2 hale de depozitare

Halele sunt localizate în județul Ilfov și acoperă o suprafață de peste 16 mii mp. Investiția depășește suma aproximativă de 10 milioane RON.

Cantitatea de panouri termoizolante solicitată la proiectele din ultima săptămână

În ultima săptămână au fost identificate 146 de proiecte care au avut specificate panouri termoizolante în documentațiile tehnice. Aproximativ 190 mii de mp au fost solicitați în această perioadă. Suprafața șantierelor depășește 287 mii mp.

Bihor se află în topul județelor cu cele mai însemnate cereri de panouri termoizolante din ultimele 7 zile, cu un total de peste 32 mii mp. Timiș (peste 18 mii mp) și Iași (peste 13 mii mp) ocupă urmăoarele locuri în clasament. 

Top 5 arhitecți care influențează piața de uși industriale

203 firme de arhitectură și proiectare care au specificat panouri termoizolante în documentațiile tehnice au fost identificate în ultimele 3 luni. În funcție de numărul de proiecte, cele mai influente companii sunt GT ARHITECT (6 lucrări), PROIECT BIHOR (5 lucrări), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (5 lucrări), EURODRAFT PROIECT DESIGN (5 lucrări) și ENGINEERING DIVISION (4 lucrări).

Top 3 proiecte industriale în căutare de oferte

Echipa IBC Focus monitorizează constant șantierele active din România. O mare parte dintre șantierele înregistrate în ultimele 30 de zile sunt în stadiul de autorizare, iar beneficiarii sunt în căutare de materiale aferente sau servicii de antrepriză.

  • Hală producție fabrică de înghețată, pavilion administrativ și anexe

Beneficiarul halei localizate în Vaslui menționează necesitatea de pardoseli  pentru o suprafață de 1200 mp. Investiția estimată atinge suma de 2.5 milioane RON.

  • Hală frig tranșare și depozitare carne

Beneficiarul halei menționează că așteaptă oferte pentru servicii de antrepriză generală și materiale de construcții. Proiectul este localizat în județul Bihor și se întinde pe o suprafață de 1700 mp.

  • 2 hale producție echipamente medicale și mase plastice

Proiectul este localizat în județul Suceava, iar beneficiarul menționează că așteaptă oferte pentru servicii de antrepriză generală și materiale de construcții aferente. Valoarea investiției atinge suma aproximativă de 1 milion RON.

Domeniul industrial: top 4 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele trei luni au fost identificți 326 anteprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale. În funcție de numărul de proiecte din domeniu, cea mai activă companie este Aquila Construct (7 lucrări), urmată de Wincoin (5 lucrări), Tamo Ko Development (5 lucrări) și Taffo (4 lucrări).

Vrei să descoperi lista completă a șantierelor de interes? Solicită un demo gratuit și află cum te poate ajuta singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere să îți dublezi vânzările!
Related Articles

Back to top button