Ghiduri și Sfaturi

Cum diminuezi costurile de productie, prin eficientizarea consumului de energie?

Dupa ce in ultimii ani piata Energiei fotovoltaice a fost dominata de proiecte de mari dimensiuni, dezvoltandu-se ferme fotovoltaice insumand capacitati de zeci de MW, in prezent atentia producatorilor de echipament solar si a dezvoltatorilor de proiecte se indreapta catre sectoarele comercial, industrial si rezidential, incercandu-se diminuarea dependentei acestor consumatori de reteaua nationala de electricitate si livrarea surplusului de energie in retea. Ideal este ca solutia sa fie folosita in primul rand pentru consum energetic propriu si doar diferenta sa fie livrata in sistem.

Tara noastra se bucura de un nivel excelent al radiatiei solare, astfel ca Sistemele fotovoltaice instalate pe acoperisurile locuintelor, spatiilor comerciale si halelor industriale din Romania pot functiona la performante maxime. In plus, producatorii ofera garantii prelungite la echipamentul solar, astfel ca performanta panourilor fotovoltaice poate fi garantata pana la 20 de ani.

Un alt avantaj al panourilor fotovoltaice este ca acestea se pot monta pe orice tip de acoperis rezidential, comercial sau industrial, cu singura conditie ca acesta sa fie suficient de rezistent pentru a sustine greutatea panourilor si a suportilor de fixare.

In prezent, din ce in ce mai multi proprietari de fabrici din strainatate apeleaza la astfel de investitii pentru a-si eficientiza consumul de energie si pentru a-si diminua cheltuielile de productie, dar si pentru a proteja mediul inconjurator de emisiile de carbon. Este stiut faptul ca giganti din industria auto precum BMW, VW sau SEAT si-au imbunatatit spatiile de productie cu Sisteme fotovoltaice de acoperis, dar si alte domenii din zona comerciala si industriala cunosc acest avant al instalarii de panouri fotovoltaice pe acoperis.

In concluzie, dupa ce sectorul energiei fotovoltaice s-a dezvoltat spectaculos datorita proiectelor de mari dimensiuni, in prezent atentia dezvoltatorilor este indreptata catre instalatiile cu o capacitate de pana la 1 MW, specifice cladirilor industriale si comerciale. In plus, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) intentioneaza sa propuna Guvernului un program de sprijin pentru persoanele fizice si juridice care vor sa isi monteze pe acoperisurile spatiilor comerciale sau halelor industriale si depozitelor instalatii de producere a energiei electrice cu ajutorul radiatiei solare.

De asemenea, atat institutiile publice (spitale, scoli etc.), cat si fermele agricole si zootehnice de crestere a pasarilor si animalelor, dar şi hotelurile sau pensiunile agroturistice din afara oraselor vor putea fi alimentate cu energia electrică de care au nevoie prin conectarea lor la instalatii mici de cogenerare alimentate cu gaz de la retea sau biogaz.

CYCLON ofera servicii complete de consultanta, proiectare, furnizare de echipamente, instalare, punere in functiune si operatiuni de service in garantie si postgarantie pentru instalatii fotovoltaice de producere a electricitatii cu ajutorul luminii solare, in conformitate cu cerintele impuse de legislatia Uniunii Europene

Contactati cu incredere compania CYCLON pentru servicii de cea mai inalta calitate, realizate cu profesionalism de ingineri cu experienta in domeniul energiei regenerabile.

Tel:0239.612.022
Fax:0239.612.561
www.cyclon.ro




Related Articles

Back to top button