Ghiduri și Sfaturi

Cum reduci costurile de productie cu pana la 40%? Cu Climacheck!

Frigotehnics, companie care ofera solutii complete in domeniul instalatiilor frigorifice, aduce pe piata din Romania dispozitivul Climacheck. Motivul este dorinta de a ajuta clientii sa-si amortizeze costurile de productie si sa creasca si sustina eficienta instalatiilor cu ajutorul carora opereaza. Climacheck este un dispozitiv cu ajutorul caruia sistemele de aer conditionat, refrigerare si pompe de caldura sunt masurate, optimizate si eficientizate. Existent pe piata internationala (in peste 20 de tari) din anul 2004, era momentul sa ajunga si pe piata romaneasca. Asadar, incepand cu anul 2018, companiile romanesti se pot bucura de economii de pana la 40% la consumul de energie!

Dispozitivul se ocupa de optimizarea consumului energetic si monitorizarea functionarii instalatiilor. Fabricile sunt mari consumatoare de energie electrica, procent din care 40-60% este reprezentat de costurile de racire. Daca sistemele nu sunt optimizate cum trebuie, o buna parte din energia electrica este irosita, prin scurgeri sau o functionare ineficienta. Asta duce la costuri mult mai ridicate ale facturilor si la cresteri ale emisiilor de CO2, daunatoare mediului inconjurator.

Climacheck monitorizeaza functionarea instalatiilor si echipamentelor operationale, identificand potentialele erori si, mai ales, sursele acestora, pentru a putea fi prevenite din timp. Micile probleme pot aparea din diverse motive, fie din reglaje gresite, fie din defeciuni existente in sistemul instalatiei. Acestea pot fi reparate sau optimizate, astfel incat sa se amortizeze costurile de productie si sa functioneze in parametri ideali. Solutiile oferite de Climacheck reduc cu pana la 40% costurile din factura de enrgie electrica si duc la cresterea semnificativa a eficientei energetice.

Cui se adreseaza?

Clientii care folosesc Climacheck provin din industrii diverse: supermarketuri si hypermarketuri, cladiri de birouri, industria carnii si a laptelui, industria plasticului, spitale, hoteluri si restaurante, industria alimentara si a bauturilor, fabrici, uzine, hale, depozite si patinoare. In ceea ce priveste supermarketurile, economiile inregistrate au fost de 20-30%, pentru patinoare sau piste de gheata de 20-40%, pentru pompe de caldura de 10-30%, in industrie de 10-30% iar pentru aerul conditionat de 10-30%. Aceste procente se traduc in sume de bani considerabile economisite si investite in dezvoltarea afacerilor.

Cum functioneaza?

Climacheck pune la dispozitie doua tipuri de sisteme, unul online (fix) si unul onsite (portabil). Sistemul fix se monteaza pe instalatiile ale caror performanta trebuie masurata, iar informatiile sunt trasmise pe dispozitivul mobil. Toate informatiile inregistrate sunt trasmise pe platforma online si salvate automat. In acest fel, se pot vedea graficele de functionare a sistemelor in decursul timpului.

Dispozitivul, odata montat in cadrul instalatiei sau al sistemului, incepe sa colecteze date despre functionarea acestuia. Masoara temperatura si presiunea cu care instalatiile functioneaza, eficienta sistemului, a compresorului, a ciclului, a condesatorului si a evaporatorului. Prin conectarea la internet, informatiile sunt raportate in timp real, direct pe dispozitivele mobile.

Metoda de analizarea identifica problemele sau defectiunile inregistrate. Odata cunoscute, acestea pot fi reparate. Mai mult, datele pe care dispozitivul le evalueaza indica performanta sistemului. Cu ajutorul acestora, se obtine o imagine asupra eficientei de care da dovada echipamentul si se afla cum poate fi ajustat pentru a creste eficienta. Exista acces la o statistica a consumul de energie electrica pe saptamana, luna si pe zile. Toate informatiile pot si exportate si analizate pentru a eficientiza functionarea lui. 

Beneficiile utilizarii Climacheck

  • Asigurarea unei economii sustenabile in timp

Costurile energiei electrice se vor diminua considerabil. Prin intermediul Climacheck se economiseste energie electrica cu 10-40%. Fiind monitorizat constant consumul energetic, nu vor exista pierderi inutile de energie electrica, pe termen lung.

  • Costuri de productie reduse

Un echipament defectuos poate sa reprezinte cauza unui consum inutil de energie electrica. Iar utilizarea zilnica a echipamentelor si sistemelor de racire/aer conditionat inregistreaza un procent mare de electricitate, rezultat in costuri foarte mari. Odata optimizata intreaga instalatie cu ajutorul Climacheck, aceasta va functiona in parametri optimi, reducand considerabil costurile.

  • Identificarea de probleme/analiza sistemelor

Metodele prin care Climachek analizeaza starea instalatiilor si functionarea lor iti ofera indicii ai eficientei aparatelor. Prin intermediul informatiilor evaluate, vei obtine o statistica care sa-ti arate exact care sunt problemele sistemului si ce trebuie sa faci pentru a inregistra performanta maxima.

  • Monitorizare continua – avertizare timpurie

Climacheck, odata montat, analizeaza continuu funtionarea instalatiilor. O viitoare dereglare sau defectiune a sistemelor de aer conditionat si de racire poate fi detectata din timp. In asa fel, se pot lua din timp masuri de precautie.  

  • Optimizarea consumului       

Cunoscund fluctuatiile de consum, se pot face reglajele necesare pentru ca echipamentele sa functioneze optim, Astfel prin analizarea graficului de consum si a masuratorilor care indica ce aparate inregistreaza un consum peste limita sau defectuos. Daca acestea sunt rezolvate conform sugestiilor, consumul energetic scade simtitor.

Alege si tu Climacheck pentru eficientizarea si scaderea consumului de energie electrica cu pana la 40%. Prin precizia cu care dispozitivul masoara performanta sistemelor de racire, aer considionat si pompe de caldura poti gasi, analiza si elimina problemele. Climacheck te ajuta sa obtii performanta maxima la costuri minime.

Poti gasi aici detalii complete despre Climacheck: http://frigotehnics.ro/climacheck/ sau poti lua oricand legatura cu compania Frigotehnics folosind numarul de telefon 0730 566 330 sau adresa de email alin.corbu@friginstall.ro .


Related Articles

Back to top button