Ghiduri și SfaturiStiri

Cum se reflecta scaderea pietei constructiilor industriale in piata panourilor termoizolante din Romania?

„Cat de mare este piata de panouri termoizolante din Romania?”  este una din intrebarile cheie ale analizei empirice, realizata de IBC Focus, ce priveste volumul pietei panourilor termoizolante din Romania si care a fost adresata celor mai importanti jucatori din piata.

Raspunsurile marilor jucatori din piata romaneasca au fost foarte diferite: estimarile acestora variaza intre 2.000.000 si 7.500.000 mp. Avand in vedere acest fapt, studiul de piata realizat de IBC Focus in perioada mai-iulie 2016 si-a propus sa raspunda cu o maxima acuratete la aceasta intrebare, motiv pentru care au fost utilizate 4 surse distincte de informare in realizarea acestui studiu:

  • Analiza comportamentala a arhitectilor si proiectantilor in ceea ce priveste recomandarea solutiilor de panouri termoizolante
  • Analiza empirica prin aplicarea de chestionare persoanelor de decizie de la cei mai importanti jucatori din piata
  • Desk research, desclaratii de presa, Ministerul de Finante etc.
  • Market intelligence si BIG DATA extrase si analizate din instrumentul de business intelligence – prospec.ro

piata-panourilor

Vrei sa stii care este marimea reala a acestei piete? Analiza Panourilor Sandwich iti raspunde direct la intrebare.

Cifrele nu suna prea bine, in ciuda optimismului!  

Panourile sandwich sunt cumparate preponderent de clientii industriali atat in ceea ce priveste panourile pentru inchideri, cat si cele pentru acoperisuri (peste 80% din cazuri). Panourile termoizolante mai sunt folosite si la investitii non-industriale precum Sali de sport, piete agroalimentare, centre comerciale de retail modern.

Cifrele colectate si analizate de IBC Focus arata ca in anul 2014 s-a inregistrat o crestere a proiectelor industriale, ca apoi linia tendintei sa scada. Astfel, piata constructiilor industriale a scazut cu 4% in 2015 fata de 2014. In primele doua trimestre ale anului 2016 s-au inregistrat investitii in peste 700 de proiecte, insa in scadere fata de anul precedent.

Desi cifrele arata o scadere a numarului de noi proiecte industriale ce se dezvolta pe teritoriul Romaniei, 4 din 5 producatori de panouri termoizolante estimeaza o crestere a pietei in acest an.

Anul trecut peste 90% dintre firmele active in piata panourilor termoizolante au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri fata de anul anterior ceea ce s-a regasit si in evolutia profiturilor inregistrate.

Totusi, 3 jucatori importanti din piata au inregistrat pierderi financiare.

Mai mult de jumatate din firmele participante la acest studiu de piata au facut angajari in anul 2015 si au crescut numarul de angajati.

Despre IBC Focus

IBC Focus este lider de piata cu o experienta de 11 ani exclusiv in monitorizarea si studierea pietei constructiilor din Romania, ce detine cea mai mare baza de date online din Romania cu santiere private si publice – www.santiereonline.ro dar si singurul instrument de business intelligence bazat pe BIG DATA – www.prospec.ro
Related Articles

Back to top button