Ghiduri și Sfaturi

De ce este necesară împrejmuirea unui șantier?

În prezent, antreprenorii generali în construcții se confruntă cu o creștere a ratei cu care sunt furate echipamentele și materialele de construcție. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care este important să instalați un gard de împrejmuire eficient în jurul șantierului.

În afară de protejarea echipamentului și a materialului, iată motivele pentru care ar trebui să aveți un gard de îmărejmuire în jurul șantierului:

Pentru respectarea reglementărilor

Legea impune ca șantierele de construcții să fie îngrădite în mod corespunzător pentru a proteja publicul de poluarea fonică și de posibilele accidentări. Nerespectarea condițiilor se consideră o infracțiune care ar putea avea implicații financiare. Prin urmare, antreprenorii trebuie să-și îngrădească în mod corespunzător șantierele pentru respectarea legii.

Prevenirea accidentelor

Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de pericolele pe care le prezintă șantierele de construcții neterminate. Există riscul de cădere a obiectelor ascuțite și grele, pericolul căderii în gropi și chiar riscul ca oamenii să se împiedice de echipamente. Îngrădirea corectă a șantierului va proteja persoanele din exterior în cazul în care ar dori să pătrundă în zonă.

Crearea unui mediu de lucru mai bun

Fără un gard adecvat în jurul șantierului, muncitorii ar putea fi distrași de spectatorii care doresc să vadă cum progresează construcția.  Faptul că lucrătorii își fac griji cu privire la siguranța spectatorilor îi încetinește și îi face mai puțin productivi.

Prevenirea intenției rău intenționate față de site

În unele cazuri, unii indivizi pot avea sentimente negative față de lucrările de construcție din mai multe motive. Ar putea fi un inamic al proprietarului care încearcă să încetinească progresul sau doar persoane care vandalizează proprietatea, de exemplu. Oricare ar fi cazul, un gard de securitate în jurul perimetrului va descuraja astfel de persoane și le va împiedica să deterioreze șantierul și echipamentele.

Dacă sunteți interesat să achiziționați garduri pentru împrejmuire șantier, accesați biblioteca virtuală arhispec.ro. Iată câteva produse recomandate:

  • Gard opac furnizat de Americasa – acest gard este din tabla și folosit pentru delimitare organizării de șantier sau pentru lucrări urbane care necesită un grad sporit de protectie vizuala. Panourile sunt disponibile atât în varianta zincat cât și vopsite în diverse culori.
  • Gardurile mobile metalice de la Algeco – acestea reprezintă soluția ideală de protecție temporară pentru orice spațiu. Alegând gardurile mobile de la Algeco beneficiați de instalare facilă, siguranță, finisaje de calitate, dar și de un aspect estetic plăcut, îmbinat perfect cu restul elementelor proiectului dumneavoastră.
  • Garduri mobile pentru organizare de șantier de la Autonom Construct – acest gard este folosit pentru delimitarea șantierelor, fiind foarte ușor de montat și demontat.
Related Articles

Back to top button