Ghiduri și Sfaturi

Elimina eroarea umana din procesele de productie, ambalare si inventariere cu sistemele de cantarire si numarare RHEWA

Acum procesele de productie, ambalare si inventariere se pot desfasura cu o mai mare precizie si nivel minim de erori datorita cantarelor cu functie de numarare! Aceste dispozitive de cantarire sunt prevazute cu functii speciale care determina numarul pieselor amplasate pe platforma de cantarire, folosind pentru aceasta greutatea medie a unei piese. Utilitatea unor astfel de cantare este foarte larga, incepand cu procesele de productie, ambalare sau inventariere, pana la vanzarea cu amanuntul. Principalele avantaje ale utilizarii unui astfel de cantar sunt timpul economisit la numararea pieselor, precum si eliminarea erorii umane din acest preoces.

Va invitam sa descoperiti mai jos cateva solutii de cantare si sisteme de cantarire cu functie de numarare, furnizate Rhewa Waagen, producator german cu traditie de peste 100 de ani in domeniul dispozitivelor de cantarire:

Cantarul 937C

cantar 937CCântarul 937C este cel mai nou model de cantar cu funcție de numărare produs de compania germana Rhewa Waagen. Acest model este conceput in mod special pentru numararea pieselor prin cântărire, fiind prevăzut cu toate funcțiile necesare acestei operatii. Precizia cantaririlor este imbunatatita cu ajutorul functiei de optimizare a greutatii de referinta și al filtrului digital de atenuare a vibratiilor. Utilizarea acestui cantar este simplificata datorită celor trei ecrane pe care sunt afisate in mod simultan greutatea totala, greutatea medie si numarul de piese de pe cantar. De asemenea, tastatura cu care este echipat ofera posibilitatea accesarii imediate a functiilor cantarului, prin apasarea unei singure taste. Functia de urmarire a unei cantitati target este insotita de semnal opto-acustic, iar memoria de pana la 200 de greutati de referinta permite trecerea rapida de la un produs la altul. Versiunea standard este prevazuta cu acumulator reincarcabil, ceea ce ofera cantarului un grad ridicat de mobilitate.

Cantarul 837E

Cantar 837E
Datorita indicatorului detasat de paltforma de cantarire precum si a platformei disponibila in mai multe variante de dimensiuni, acest cantar poate fi integrat in liniile tehnologice de productie sau ambalare. Atat carcasa indicatorului cat si platforma de cantarire sunt confectionate din inox, astfel ca acest cantar poate fi folosit chiar si in medii cu umiditate ridicata si cu cerinte exigente de igiena. Fiind o componenta separata, indicatorul de cantarire este un procesor de greutate prevazut cu functii variate, intre care si functia de numarare a pieselor. Indicatorul poate fi contectat atat la dispozitive ca imprimante, cititoare coduri de bare, semafoare etc., cat si la sisteme informatice, utilizand oricare dintre modalitate de comunicare standardizate (RS232/485, LAN, WLAN, Profibus, etc.

SISTEME DE CANTARIRE SI NUMARARE

sistem de cantarire cu numarare

In unitatile de productie, in multe situatii fluxurile tehnologice impun nu doar simple cantare ci sisteme complexe de cantarire menite sa simplifice procesul, sa elimine eroarea umana, sa reduca timpul de productie sau ambalare si sa integreze cantarul in sistemele de gestiune existente. Astfel de sisteme includ cantare cu functii variate si o serie de echipamente periferice conectate cu cantarul (imprimanta, cititor coduri de bare, platforme de mare precizie, semafoare, etc.)

Si totusi, sistemele de cantarire se deosebesc de cantarele simple nu neaparat prin posibilitatile de integrare cu alte dispozitive sau sisteme, ci mai ales prin precizia cu care se face numararea pieselor. Pentru a obtine o precizie de numarare mai buna, procesoarele de greutate ale sistemelor de cantarire sunt conectate simultan la doua platforme de cantarire. Prima platforma este cea principala, pe care se face cantarirea curenta, iar cea de-a doua este o platforma de precizie, cu o capacitate de cantarire si, implicit, o diviziune de cantarire mult mai mici decat ale platformei principale. In acest fel, pe platforma de precizie va determina foarte exact greutatea medie a piesei si, in functie de aceasta greutate medie, vor fi numarate piesele amplasate pe platforma principala.

Sistemele oferite de Rhewa Waagen pot fi adaptate pentru orice flux tehnologic, indiferent cat de simplu sau complex este acesta. Fie ca este vorba de un simplu cantar de numarare a pieselor sau de un sistem complex si automatizat, solutiile oferite de producator acopera operatii de numarare a pieselor, recunoastere produse, imprimare tichete/etichete, urmarirea greutatii cu semnale acustice si luminoase, transmise Wi-Fi, scanare coduri de bare si alte asemenea operatii.

 
Related Articles

Back to top button