Stiri

Experiment de creare a unui șantier inteligent în desfășurare la Moscova. Ce presupune proiectul?

Autoritățile de la Moscova au lansat etapa practică a unui experiment care vizează crearea unui șantier inteligent ca parte a unui oraș inteligent. Proiectul presupune utilizarea diferitelor tehnologii informaționale moderne pentru automatizarea proceselor la fața locului, reducând totodată timpul de construcție, identificare și prevenire a urgențelor și accidentelor într-un stadiu incipient.

Eduard Lysenko, ministru și șef al departamentului de tehnologie informațională al Miscovei, subliniază că introducerea de soluții inteligente în șantierele orașului va propulsa industria construcțiilor la un nivel fundamental nou. Sistemele de supraveghere a angajaților, pașapoartele digitale pentru constructori, sistemele de supraveghere video și vehiculele aeriene fără pilot, controlul digital al eliminării deșeurilor din construcții și demolări – toate acestea și multe alte lucruri sunt părți integrante ale șantierului inteligent, afirmă Lysenko. Mai mult, acesta adaugă faptul că fotografia aeriană utilizând drone permite achiziționarea rapidă a volumelor mari de date și calitatea înaltă a informațiilor.

Noua tehnologie pentru duplicarea digitală a activităților operaționale ale angajaților este testată în prezent la unul dintre șantierele de construcții din districtul Metrogorodok. Implementarea tehnologiei este de așteptat să crească productivitatea muncii, monitorizând conformitatea operațiunilor efectuate cu sarcinile curente ale locului de muncă și raportul dintre timpul activ și cel inactiv. De asemenea, aceste tehnologii ajută la prevenirea accidentelor de muncă și la reducerea riscurilor potențiale de siguranță și sănătate în muncă.

Conform iVT International, proiectul pilot va fi finalizat în al doilea trimestru al anului 2021.

Related Articles

Back to top button