Proiecte și șantiere

Ford va investi 200 de milioane de euro pentru a produce la fabrica din Craiova un al doilea model

Ford Romania planuieste investitii de 200 de milioane de euro pentru a incepe pana in 2019 productia unui al doilea model in cadrul fabricii sale din Craiova. Aceasta miscare strategica ar urma sa genereze 1500 de noi locuri de munca si ar aduce capacitatea de productie a Ford peste nivelul fabricii Dacia din Mioveni.

Ford Romania este al doilea constructor auto prezent pe piata de la noi din tara, dupa Automobile Dacia, iar in cadrul fabricii din Craiova, gigantul american produce SUV-ul de clasa mica Ford EcoSport si motorul 1.0 Eco Boost, la acestea urmand sa se adauge din 2019 productia unui noi model care va fi confirmat in momenul lansarii acestuia.

sursa foto: economica.net

In prezent, capacitatea de productie anuala a fabricii este de 150.000 de unitati anual, insa dupa intrarea in productie a celui de-al doilea model, volumul anual ar urma sa ajunga la 300.000 de unitati.

„Aceasta noua investitie confirma continuarea evolutiei gamei noastre de modele interesante produse in Europa si subliniaza totodata transformarea complexului de productie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul in procesul de productie este o dovada clara a flexibilitatii operationale a fabricii de la Craiova si reflecta perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali si cu membrii comunitatii”, a declarat, conform news.ro  Steven Armstrong, presedinte si CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Luand in calcul cele 200 de milioane de euro anuntate astazi, Ford Romania va ajunge la aproape 1.5 milioane de euro investiti din 2008 incoace, an in care compania americana producatoare de automobile a achizitionat uzina de la Craiova.

Sursa articol: news.ro
Related Articles

Back to top button