Ghiduri și Sfaturi

Acum poti detecta fisurile si infiltratiile din acoperisurile terasa fara a le pune in pericol integritatea

Cum te asiguri ca un acoperis este bine izolat si nu are fisuri, fara sa risti afectarea izolatiei sau a structurii de rezistenta?

Cea mai des intalnita metoda de testare de pana acum – testarea prin inundare – s-a dovedit a fi distructiva si riscanta, iar acest lucru a impulsionat piata sa vina cu doua metode noi care permit detectarea fisurilor si strapungerilor fara a pune in vreun fel in pericol integritatea acoperisurilor:

  • „Low Voltage Electrical Conductance Testing” cunoscuta ca „Metoda Umeda”
  • „High Voltage Testing” cunoscuta ca „Metoda Uscata”

Ambele metode folosesc electricitatea si un circuit electric simplu pentru a identifica potentialele infiltratii si nu prezinta riscuri structurale sau de alta natura, singura diferenta dintre ele fiind ca metoda Uscata nu foloseste apa pentru a crea diferenta de potential electric, ci un echipament metalic incarcat electric cu care specialistul se deplaseaza pe suprafata membranei.

Detecteaza fisurile din acoperisurile terasa cu sisteme de detectie nedistructive

Roof Inspector este primul serviciu din Romania care asigura expertiza tehnica a sistemelor de hidro si termoizolatii din anvelopa constructiilor civile si industriale, fara sa foloseasca tehnologii distructive. Folosind metoda USCATA de testare, echipa Roof Inspector identifica si localizeaza cu precizie fisurile din membrana, permitand turnarea ulterioara a sapei de beton si prevenind astfel aparitia unor infiltratii care in timp ar fi devenit greu si costisitor de reparat.

Cum functioneaza metoda USCATA?
Metoda Uscata foloseste un aparat metalic incarcat electric care se aseamana unei maturi. Acesta este trecut pe intreaga suprafata a membranei izolate electric pentru a identifica strapungerile sau fisurile. Acolo unde aparatul identifica un flux de curent inseamna ca a fost detectata o fisura. Pentru un plus de precizie, zona este verificata din nou la 90 de grade in directia verificarii initiale,  pentru a fi localizat punctul exact al strapungerii. Aceasta metoda simpla, eficienta si nedistructiva poate fi folosita inclusiv pe suprafetele verticale si este net superioara oricarei alte metode de testare a acoperisurilor terasa deja construite.

Cand poate fi efectuata testarea?
1. Inainte de receptia lucrarilor de hidroizolatii, pentru a identifica cu precizie si din timp eventualele strapungeri si fisuri din membrane
2. Inainte sa expire garantia lucrarilor de hidroizolatii, pentru a avea certitudinea ca acoperisul terasa nu va intampina probleme cu infiltratiile dupa expirarea garantiei
3. Cand sunt detectate infiltratiile – echipa Roof Inspector poate localiza fisurile cu precizie de cativa centimetri si poate remedia pe loc problema
4. Cand se doreste garantie de 10 ani pentru acoperisul terasa – Roof Inspector propune in premiera in Romania o garantie de 10 ani impotriva infiltratiilor printr-un pachet de servicii de mentenanta destinat sitemelor de termo si hidroizolare ale cladirilor

Serviciul Roof Inspector este asigurat de SCS, companie cu peste 10 ani de experienta in furnizarea de solutii complete pentru hidroizolatii profesionale destinate atat constructiilor civile cat si industriale. Pentru mai multe informatii si o oferta de pret, completati formularul de mai jos:




Related Articles

Back to top button