Ghiduri și Sfaturi

Suportul Allround pentru acoperiş – protecţie temporară împotriva intemperiilor, pentru lăţimi de peste 45 metri

Cu noul sistem Allround de suport acoperiș, montatorii de schele pot oferi clienților o soluție temporară neproblematică pentru protecția împotriva intemperiilor, pentru lățimi de peste 45 metri.

În construcții există în acest moment multe noi sarcini – de la modernizarea străzilor ca investiție urgent necesară în infrastructură și până la mansardarea acoperișurilor, din cauza lipsei de spațiu locuibil. Tema protecției șantierului joacă un rol important în acest context, deoarece acoperișurile temporare protejează construcția împotriva intemperiilor și precipitațiilor dar și a temperaturilor extreme. Acest aspect permite finalizarea proiectelor de infrastructură la timp. Cu sistemele de protecție Layher constructorii de schele pot realiza eficient soluții de sistem pentru varii cerințe.

Nou: Suport Allround pentru acoperiș

În plus, sistemele de acoperiș Layher sunt prevăzute de scurt timp cu noul sistem de suport Allround, cu prelate fixate cu cheder. Baza pentru acest sistem de suport o constituie o componentă foarte portantă și în același timp multifuncțională. Se poate lucra pentru prima dată cu lățimi de peste 45 m. Sistemul se poate utiliza cu un acoperiș clasic tip șa sau un acoperiș tip placă, cu o înclinație de 15° și permite deschiderea pe diferite câmpuri, pentru alimentarea cu material. Sunt necesare doar câteva componente suplimentare, specifice pentru completarea construcției, de ex. suporturi specifice. Întărirea are loc cu ajutorul unor rigle și diagonale Allround în serie. În acest fel distanța legăturilor poate fi adaptată flexibil la lățimea de întindere și la condițiile de vânt și de zăpadă.

Economie în proiectare, montaj și logistică
Pre-asamblarea economică a barelor de acoperiș la sol nu este asigurată doar de tehnicile de conectare fără șuruburi, ci și de dimensiunile sistemului Allround. Nu este necesar efortul suplimentar de măsurare. Legăturile de acoperiș se pot ridica apoi rapid și simplu cu macaraua pe o schelă de suport Allround. Lateral față de legăturile de acoperiș, pe schelele Allround și pe planșeele realizate în serie, se pot realiza căi de acces fără probleme, cu protecție laterală. Acestea facilitează montarea, întreținerea sau eventual intervențiile necesare pentru îndepărtarea zăpezii. O logistică eficientă este asigurată și de către construcția modulară și volumul redus al componentelor individuale. Instrucțiuni detaliate de montare și utilizare precum și un tabel cu forțele portante, de vânt și de zăpadă ajută clienții în efortul lor de planificare.

Suprafețe de acoperire posibile: Acoperiș șa, cu tirant

Pentru informații tehnice detaliate şi lista de preţuri, completaţi formularul de mai jos.
Related Articles

Back to top button