Proiecte și șantiere

Foste spatii industriale din Bucuresti transformate in mega-proiecte imobiliare

Poziţionate în oraş, aproape de mijloacele de transport în comun, terenurile fostelor fabrici lasă acum locul unor proiecte imobiliare de anvergură. Mai mulţi investitori pregătesc terenurile pentru turnuri de apartamente la Obor, amplasate pe aceeaşi stradă.

Terenurile fostelor fabrici au reprezentat o mină de aur pentru investitorii străini care au venit odată cu boomul imobiliar din 2006-2007. Acolo unde în trecut au fost fabrici, astăzi sunt construite proiecte imobiliare.

Una dintre zonele puternic industrializate, a cărei faţă nu a fost schimbată în ultimii ani este Bucur-Obor. Aici, înainte de criză a fost finalizat proiectul rezidenţial Rose Garden, construit pe terenul fostei fabrici Suveica. Cel mai important proiect imobiliar finalizat în această zonă este Veranda Mall, construit pe terenul fabricii Prodplast, deţinută de familia Pogonaru, şi deschis în toamna anului trecut.

Acum, mai mulţi proprietari de terenuri din zonă fac demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie. Cele mai multe turnuri în plan sunt cele pentru apartamente, dar şi pentru birouri.

Spre exemplu, in locul fostei fabrici de ulei Solaris va fi construit un proiect imobiliar de 1000 de apartamente, iar alt teren din zona urmeaza sa fie folosit pentru constructia unor turnuri de 27 de etaje.

Citeste continuarea acestui articol pe economica.net 

Foto: fosta fabrica de ulei Solaris – sursa: bucurestiulmeudrag.roRelated Articles

Back to top button