Stiri

Harta dezvoltării industriale: Investiție de 2 milioane de euro în construirea unei noi fabrici de medicamente în Otopeni

Rompharm Company, condusă de bulgarul Venelin Stoyanov Georgiev și Aida Georgiev, are în plan construirea unei noi fabrici în Otopeni, înlocuind o clădire de birouri și depozite.

Noua fabrică va produce medicamente umane sub formă de soluții și pulberi liofilizate pentru injectare/perfuzare, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de flacoane de soluții și 5 milioane de flacoane liofilizate pe an. Investiția este evaluată la 2 milioane de euro, iar proiectul va dura un an.

Rompharm este un important exportator de medicamente, raportând pentru anul precedent o cifră de afaceri de 59,3 milioane de euro. Grupul operează prin trei firme, iar portofoliul său cuprinde peste 100 de produse distribuite în 50 de țări.

Se estimează că piața de medicamente din România a înregistrat o creștere, cu 5% mai multe cutii de medicamente eliberate către pacienți în perioada aprilie 2022 – martie 2023. Valoarea acestora a atins 26,8 miliarde lei (5,44 miliarde euro). România găzduiește cel puțin 30 de mari producători de medicamente și 125 de firme active în industrie.

Explorează peste 90 de posibilități de implicare în proiectele de dezvoltare din domeniul industrial, în județul Ilfov

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa.ro, dezvoltarea a 94 de proiecte legate de construirea spațiilor de producție are potențialul de a diversifica considerabil baza economică a județului. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 823.60 milioane de lei, iar suprafața acestor hale depășesc 407.594 metri pătrați.

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro

Related Articles

Back to top button