Stiri

HeidelbergCement anunță că va ieși de pe cinci piețe începând cu prima jumătate a anului 2021

Dominik Von Achten, directorul general al HeidelbergCement, a declarat că au fost identificate cinci active care urmează a fi vândute. Acțiunile fac parte din procesul de restructurare a companiei producătoare de ciment, iar prima tranzacție va avea loc în prima jumătatea a anului 2021.

Conform firmei Brokerage Mainfirst, valoarea activelor slabe ale grupului HeidelbergCement se ridică la valoarea 2,5 miliarde de euro, menționează Bursa Construcțiilor.

Sursa: constructiibursa.ro

HeidelbergCement este prezentă în 50 de țări, însă Dominik Von Achten a refuzat să menționeze care sunt cele cinci piețe vizate. În schimb, directorul general a precizat faptul că există piețe solide de pe care grupul nu va ieși, precum țările nord-europene.

De asemenea, grupul german prezent pe piețele din Europa, Asia și cele două Americi a anunțat în trecut că afacerile din America de Nord înregistrează performanțe scăzute. Dominik Von Achten a menționat că firma a dezvoltat un plan de îmbunătățire a marjelor, care se află în plină defășurare și care vizează creşterea productivităţii activelor neperformante. În caz contrat, compania a luat în calcul  posibilitatea vânzării acestora.

HeidelbergCement România SA este un competitor important pe piața națională. Compania producătoare de beton, ciment și agregate, membră a grupului HeidelbergCement, deţine 3 fabrici de ciment, 21 staţii de betoane, 8 cariere şi 5 balastiere de agregate în țară. Investiţiile companiei realizate în România depășesc 520 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Dominik Von Achten a precizat că HeidelbergCement și-a revenit rapid după restricțiilor impuse de pandemie și că nu se așteaptă ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra companiei.
Related Articles

Back to top button