Analize de piață

Iunie: Evoluția pieței de construcții industriale

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna iunie au fost identificate 646 proiecte industriale la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,32 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,29 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Cluj (55 proiecte) și Bihor (43 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna iunie sunt spații de depozitare (345 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 189 spații de producție, 55 spălătorii auto, 79 proiecte de zoo/bio tehnie și 87 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 79% dintre proiectele industriale monitorizate în luna iunie sunt private. Mai exact, au fost identificate 514 investiții private, 17 publice și 115 cu finanțare public-privată.

În ce stadii se află proiectele?

În luna iunie au fost monitorizate 4 proiecte în stadiul de intenție, 9 în proiectare, 303 în autorizare, 88 înainte de execuție, 115 în construcție, 17 în stadiul de amenajare și 109 finalizate.

Top 3 șantiere în construcție
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp
  • Centru logistic LIDL, Ilfov, 56.000 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 563 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (6 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (6 proiecte) și ARHABITAT 2015 (6 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

325 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (5 proiecte), B MASIV (5 proiecte) și SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte)

Related Articles

Back to top button