Stiri

Kastamonu România înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Subsidiara Kastamonu România, controlată de compania turcească Kastamonu Entegre, a raportat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului, înregistrând o ușoară scădere față de aceeași perioadă din 2022. În cursul anului 2022, compania a înregistrat afaceri totale de 176,1 milioane de euro, consemnând o pierdere netă de 18,6 milioane de euro și având un număr mediu de 928 de angajați.

Oficialii Kastamonu România au subliniat că evoluția pieței în 2023 a fost în linie cu estimările lor, dar au adăugat că industria se confruntă cu provocări semnificative legate de creșterea prețurilor la materiile prime, costurile utilităților și transport.

În contextul pieței din România, Kastamonu se confruntă cu un deficit de forță de muncă și cu fluctuații de personal. Portofoliul de produse al companiei include plăci HDF, foi de uși, PAL brut și PAL melaminat, blaturi de bucătărie, iar peste 50% din cifra sa de afaceri este generată prin export către țări precum Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt și Franța.

Pentru a face față provocărilor și pentru a-și îmbunătăți operațiunile, Kastamonu a continuat investițiile în eficientizarea și modernizarea capacităților de producție și în îmbunătățirea condițiilor de muncă în 2023. Compania, parte a Hayat Holding, cel mai mare jucător în industria lemnului din Turcia, a intrat pe piața locală în 1998 prin preluarea Prolemn Reghin și și-a consolidat poziția prin exporturi către diverse țări, consolidându-și prezența în industria prelucrării lemnului.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button