Stiri

Kuba Motor intenționează să construiască o fabrică de vehicule electrice în România din 2025

Producătorul turc de vehicule electrice Kuba Motor intenționează să construiască o fabrică în România începând din 2025, pentru a produce și exporta biciclete și mașini electrice. Investiția inițială va fi de minimum 5 milioane de euro, creând 50-60 de locuri de muncă. Decizia finală privind locația fabricii nu a fost luată, dar opțiunile includ orașe precum București, Timișoara, Cluj, Deva și Sibiu. Finanțarea va fi realizată din fonduri proprii, fără ajutor de stat. Avantajele României includ costurile mai mici ale forței de muncă și accesul facil la vama din Constanța pentru importul de baterii din China.

Producătorul turc de vehicule electrice, Kuba Motor, a anunțat planurile de a începe construcția unei fabrici în România începând cu anul 2025. Această unitate va produce și exporta biciclete și mașini electrice, consolidând prezența companiei pe piața europeană.

Investiția inițială în această nouă fabrică este estimată la minimum 5 milioane de euro, creând astfel între 50 și 60 de locuri de muncă. Deși locația exactă a fabricii nu a fost încă stabilită, Kuba Motor analizează mai multe opțiuni, inclusiv București, Timișoara, Cluj, Deva și Sibiu.

Omer Temel, managerul de fabrică al Kuba Motor în Constanța, a subliniat că finanțarea proiectului va fi realizată din resurse proprii ale companiei, fără a solicita ajutor de stat din partea guvernului român. „Suntem o companie mare, cu 250 de dealeri și șase fabrici în Turcia. Nu cerem ajutor de stat”, a declarat Temel.

Unul dintre principalele avantaje ale alegerii României pentru această investiție este costul mai redus al forței de muncă comparativ cu alte țări europene. De asemenea, apropierea de vama din Constanța este un factor decisiv, facilitând importul de baterii din China, esențiale pentru producția vehiculelor electrice.

În prezent, Kuba Motor deține o facilitate în Constanța care funcționează și ca depozit, iar compania așteaptă finalizarea celei de-a șaptea fabrici din Turcia, estimată pentru luna octombrie a acestui an, înainte de a demara construcția în România.

Pentru cei interesați să exploreze și să investească în aceste proiecte, Victa.ro se dovedește a fi o resursă extrem de valoroasă. Platforma oferă informații detaliate și actualizate, facilitând accesul la oportunități de afaceri în acest sector dinamic. Mai multe detalii și informații pot fi găsite accesând Victa.ro.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button