Ghiduri și Sfaturi

LAYHER: Tot ce trebuie sa stii despre schele

Succesul clienților noștri este scopul nostru. Acesta este motivul pentru care studiem în fiecare zi problema atractivitatii, împreună cu valoarea, companiilor de construcţii a schelelor de pe piaţă, care pot fi sporite. Ceea ce joacă un rol important aici este, după cunoştinţele noastre, extinderea gamei de utilizări a stocurilor Dvs. de materiale. Folosirea regulată a materialului înseamnă că este foarte economic. Dar, mai presus de toate, vă puteți spori reputația în faţa clienților dumneavoastră ca un furnizor al unui spectru larg de soluții pentru aplicații noi și deschide noi domenii de afaceri pentru dumneavoastră – și poate chiar să câștigaţi noi clienți.

layher-schele

Noi domenii de afaceri legate de construcție

Există încă un mare potențial în domeniul construcțiilor. Pe lângă schele cu o faţadă clasică, sistemele Layher, deschid de asemenea mai multe posibilități noi în ceea ce priveşte clădirile care nu sunt finalizate. Gama de servicii acoperă betonare și schele de armare, susţinere, turnuri de scară,poduri și sisteme de protecţie pe şantier- spre exemplu, acoperișuri temporare sau armături. Aplicațiile pot fi manipulate mai rapid și în condiții de siguranță cu stocurile de materiale Layher pe care le aveți deja. Montatorii de schele pot oferi o soluţie tehnică completă, inclusiv planificare, materiale și asamblare eficientă/ dezmembrare deoarece montatori calificați și cu experiență montează schele semnificativ mai repede decât, de exemplu, subcontractorii fără experiență în construcția de schele. Mai mult decât atât: cooperarea într-un stadiu incipient, chiar și în timpul fazei incipiente de construcție, permite orice muncă suplimentară și schele de protecție care ar putea fi necesar, să fie puse la dispoziție rapid și fără complicații.

Untitled

Rolul nostru este de a vă oferi cel mai bun suport posibil pentru noi provocări: prin proiectarea de piese potrivite, care, în conformitate cu sistemul nostru integrat, pot fi combinate cu componentele existente ale portofoliului de produse Layher – chiar şi din generaţii anterioare – pentru a asigura protecția investiției Dvs. și siguranţa pe viitor. Și mai mult, atunci când vine vorba de service. Layher vă va oferi, pentru aplicații noi, nu numai documentația tehnică, inclusiv instrucțiuni detaliate pentru asamblare și utilizare, dar, de asemenea şi suportul inginerilor nostri, urmând să primiţi ajutor în timpul asamblării de la asamblori cu experiență și experţi sau în cadrul seminariilor specializate, precum “Shoring TG 60 – Allround at the Site” (Susţinere, TG 60 –Pretutindeni). Și, nu în ultimul rând, vă puteți baza pe capacitățile de livrare dovedite ale Layher pentru noile noastre produse de asemenea, permițându-vă să începeţi și să terminaţi fiecare activitate conform programului. Pentru un viitor mai bun.

Suport BG BAU pentru scări Layher

Importanţa accesului la casa scărilor este în creștere în comparaţie cu accesul la scări. Avantajele sale includ mişcarea mai rapidă şi mai convenabilă, ascendentă și descendentă, transportul fără probleme al materialelor de lucru sau instrumentelor și mai presus de toate îmbunătățirea siguranței datorită suprafețelor de rulare largi și balustradelor. Achiziționarea de turnuri de scară Layher este acum susținută, de asemenea, de către asociația profesională a industriei construcțiilor din Germania (BG BAU), care a încorporat turnurile de scară în catalogul său ca o investiție de siguranță la locul de muncă ce oferă sprijin. Acestea includ turnuri de scară Allround, turnuri de scară platformă şi turnuri de scară compacte. Toate informaţiile utile si importante, plus link-urile la formulare de cerere pot fi găsite pe site-ul nostru bg-foerderung.layher.com.

SOLUȚII INTEGRATE DE SISTEM – Schele Allround ca platformă de lucru pentru coronamente de pod

schele pod

Podurile sunt o parte esențială a infrastructurii traficului din Germania. Însă, o mare parte dintre ele sunt vechi de mai mult de 40 de ani, iar estimările indică faptul că un pod din două este în stare precară- un rezultat al creșterii în mod constant a traficului cu mărfuri grele. 30.000 de poduri rutiere au nevoie urgentă de reparare, astfel încât cerința pentru platforme de lucru mai sigure, de exemplu, schele suspendate pentru accesul la coronamente de pod și pentru inspectarea părţilor interioare de sub poduri, este foarte mare. Soluții mai sigure şi mai economice sunt oferite de schelele Allround. Conexiunea capetelor fără bolț asigură o asamblare rapidă, fără a fi nevoie de bolţuri. Diferitele lungimi standard ale kit-ului de construcție Allround, plus potrivirea pieselor de expansiune, permit ca schelele suspendate să fie adaptate la orice geometrie – indiferent de proiecții, proeminenţe sau suporturi.

Platforme de lucru pe coronamentele de pod

Structurile schelelor mai mici, de exemplu, cele care oferă acces la coronamentele de pod, pot fi construite fără nici o problemă folosind componente standard Allround – și atunci când se lucrează secțiune după secțiune, de asemenea, ca și structuri mobile, prin urmare, structuri pentru economisirea materialului. Aceasta este o structură similară schelei suspendate în trei părți – o structură de bază pe suprastructura podului, secțiunea verticală suspendată şi platforma de lucru de sub coronamentul de pod. Acesta din urmă este, în general la aproximativ 2,0 m sub suprafața care urmează să fie lucrată. Acestă aşa-numită schelă pentru coronamentul de pod este de obicei asamblat manual de sus, pornind de la structura de bază. O caracteristică tipică a schelelor Allround este opțiunea de construcție cu piese standard, folosind metoda-consolă.

PENTRU REPARAREA PODURILOR – Fixare piese de expansiune pentru platforme de lucru pentru a inspecta partea de dedesubt a podului

In cazul în care platforma de lucru pentru inspectarea părţii inferioar a podului trebuie asamblată pe întreaga lățime a podului, o opțiune este structura cu grinzi cu zăbrele în formă de schelă suspendată în modul clasic. Cu noul papuc de grindă cu zăbrele plus un nou conector tijă de tensionare pentru conectarea pieselor standard Allround cu tijele grosiere filetate, Layher are acum în gama sa o soluție de suspendare din structuri care sunt atât flexibile căt şi economice.

reparare pod

Noile componente pentru suspendarea grinzilor cu zăbrele

Papucul pentru grinda cu zăbrele poate pur și simplu aluneca pe grinda cu zăbrele și fi poziționat aproape oriunde de-a lungul acesteia în direcţie longitudinală. Piesele standard Allround sunt apoi fixate cu cepul de grinda cu zăbrele, cu pivoţi puternici. Acest lucru face posibilă transmiterea sarcinilor mari. Suspensia structurii în sine se realizează mai frecvent cu tije ancorate în beton prin intermediul unor cepuri adecvate. Pentru a transmite forțele către piesele standard Allround sau schelă, Layher oferă, de asemenea, un conector special cu tijă de tensionare între tija filetată-grosier și cea standard Allround a structurii schelei suspendate. Acest lucru permite, de asemenea, reglarea înălțimii. Nu este necesară ajustarea lungimii tijei filetate-grosier – separată – și de obicei exactă.

Dacă ancorarea nu este posibilă sau nu este dorită, noul sistem FW Allround este o soluție economică pentru secțiunea transversală a întregului pod. Sistemul FW Allround este complet integrat dimensional în schelele Allround și, prin urmare, poate fi instalat fără compensări laterale. Acest lucru asigură o transmisie avantajoasă a forței centrale din punct de vedere structural. Varietatea cererilor pentru componenta de înaltă rezistență variază de la poduri și platforme de lucru cu largă deschidere la structurile suspendate sau braţe pentru lucrări efectuate asupra părţilor de dedesubt ale podurilor în curs de reparație: de asemenea, sunt posibile variante staționare și mobile, precum și extinderea structurii pentru a forma un inel închis pentru îmbunătățirea capacității de încărcare, în funcție de spațiul de trecere.

PLANIFICARE UŞOARĂ ŞI EFICIENTĂ – software.layher.com

software

Timpul şi materialul sunt factori cruciali în construcția schelelor. Pentru a permite utilizarea mai eficientă a ambelor, Layher are acum software-ul practic de planificare LayPLAN pentru schele în gama sa. Modulele LayPLAN CLASSIC pentru schele Allround și SpeedyScaf permit soluții de configurare rapidă și individuală a schelelor – inclusiv o listă cu materiale și o schiță de asamblare. Pentru mai multe structuri complexe, Layher ofera acum noul modul LayPLAN CAD. Acest plug-in pentru Autodesk AutoCAD permite planificarea tridimensională a structurilor de schele de toate tipurile. Grație integrării în sistemul LayPLAN, planificarea de bază se poate face într-o formă automatizată în LayPLAN CLASSIC. Datele sunt apoi pur și simplu exportate în programul AutoCAD, care oferă posibilități suplimentare de planificare 3D detaliate – inclusiv coliziune vizuală de verificare cu ajutorul volumului de redare. Transferul de la vizualizare sau software-ul de animație este, de asemenea, posibil – de exemplu pentru simularea secvenței de construcție. Acest lucru permite ca proiectele nu doar să fie planificate economic în 3D şi în același timp, adaptate exact la cerințele actuale, dar, de asemenea, să fie prezentate profesional clienților.

MAI MULTE POSIBILITĂŢI – La fel de repede ca brigada de pompieri

Pompierii din Brigada de pompieri din Berlin sunt supuşi la 18 luni de pregătire temeinică pentru munca lor vitală. Pentru a facilita acest lucru, a fost acum construită o nouă structură, folosind Schelele Allround. Grație diferitelor lungimi standard, a fost posibilă construirea cu precizie a dimensiunilor, conform specificațiilor. Conexiunea cu capăt fără bolț a asigurat o asamblare rapidă. Cu piese de expansiune cum ar fi lonjeroanele scărilor și consolele, integrarea fără probleme a unui turn de scări și a diferitelor structuri proeminente a fost posibilă de asemenea – drept cornişe cu și fără balustrade, precum si ca balcoane pentru practică în cazul salvării persoanelor rănite prin utilizarea dispozitivelor de incendiu. Datorită utilizării de punți de oțel Layher cu suprafețe profilate, formarea este asigurată chiar și în condiții de ploaie sau zăpadă, fără pericol de alunecare.
Related Articles

Back to top button