Stiri

MCA Grup: Cota de piata mai mare pe segmentul de usi industriale

La nivel naţional, în 2012 au fost eliberate 7.085 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri administrative şi alte clădiri nerezidenţiale, iar piaţa uşilor secţionale industriale s-a ridicat, ca volum, la aproximativ 4.000 de unităţi, potrivit estimărilor MCA. Dintre acestea, 1.500 de unităţi au fost comercializate de MCA.

Constructorii au ales să lucreze cu MCA datorită gamei complexe de soluţii tehnice, pe care concurenţii nu le pot oferi, şi suportului tehnic de calitate asigurat de echipă în diverse situaţii constructive. De altfel, producătorul oferă consultanţă tehnică încă din faza de proiectare.

„Soluţiile tehnice oferite de MCA pentru uşi secţionale industriale sunt preferate de constructori pentru diversitate, întrucât avem o gamă largă sisteme de culisare din care aceştia pot alege. Mai  mult, noi oferim, odată cu produsele, pachete complexe de servicii, ce includ spre exemplu consultanţă tehnică pe toată durata proiectelor, încă din faza de proiectare”, a declarat Ciprian Oprea, directorul general MCA Grup.

MCA Grup livrează şi pe pieţe externe din Uniunea Europeană, ponderea exporturilor în totalul afacerilor fiind de 25% în primul semestru al anului curent. În 2012, peste 200 de uşi secţionale industriale MCA au mers spre export.

În ceea ce priveşte piaţa naţională de uşi secţionale (rezidenţiale şi industriale), MCA estimează o scădere de 10%-20%, până la 8-9 milioane de euro. Afacerile MCA Grup România s-au menţinut totuşi în primul semestru al anului curent, susţinute de exporturi, la un nivel similar cu aceeaşi perioadă din 2012, însumând 2,8 milioane de euro. În 2012 businessul MCA s-a situat la 8,2 milioane de euro.

Producătorul cu o experienţă de 15 ani exportă regulat în opt state europene, precum Belgia, Franţa, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria sau Moldova, având în România cea mai mare fabrică de uşi secţionale din Europa de Est, cu o capacitate de producţie de 10.000 unităţi anual.

Sursa
Related Articles

Back to top button