Analize de piață

Nord-Vest: Evoluția domeniului industrial în luna august

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna august au fost identificate 160 proiecte din domeniul industrial în zona de Nord-Vest a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 506 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 566 milioane RON.

Cele mai multe astfel de investiții au fost monitorizate în Bihor (73). De asemenea, au fost identificate și 28 proiecte în Cluj, 21 în Maramureș, 18 în Bistrița-Năsăud, 16 în Satu Mare și 4 în Sălaj.

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în ultima lună în Nord-Vest sunt spații de depozitare (85 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 52 spații de producție,10 spălătorii auto, 22 proiecte de zoo/bio tehnie și 22 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

80% dintre proiectele industriale monitorizate în luna august sunt private. Mai exact, au fost identificate 128 investiții private, 7 publice și 25 cu finanțare public-privată.

În ce stadii se află proiectele?

În luna august au fost monitorizate 1 proiect în stadiul de intenție, 6 în proiectare, 89 în autorizare, 28 înainte de execuție, 23 în construcție, 3 în stadiul de amenajare și 10 finalizate.

Top 3 proiecte în Nord-Vest
  • Plantații ecologice de nuc și zmeură, Satu Mare, 156.700 mp- proiect în autorizare.
  • Parc de servicii: hale industriale, spații comerciale și servicii, funcțiuni mixte, Bihor, 63.725 mp- proiect în autorizare.
  • Unitate de depozitare, producție, spații administrative și tehnice – CtPark Turda TU 3, Cluj, 22.873 mp- proiect în autorizare.
Related Articles

Back to top button