Stiri

Locuinte pe ruinele unei hale de productie

Fosta Societate de Producție Industrială și Prestări Servicii (PIPS) SA Roman, declarată falimentară în anul 2006 și transformată, în timp, în ruine, va deveni un “rai” al imobiliarelor. Directorul societății Marsat SA, inginerul Vasile Balcan, a achiziționat mare parte din spațiile fostei PIPS, inclusiv fostul sediu administrativ, intenționînd ca, în perioada următoare, să construiască locuințe pe care să le închirieze sau să le vîndă.

“Am achiziționat o parte din aceste spații și intenționăm să achiziționăm și spațiile rămase. Deocamdată ne ocupăm de eliberarea terenului de ruinele fostei turnătorii, apoi intenția este aceea de a construi locuințe în acel spațiu. În prezent, investiția se află la stadiul de proiectare“, a explicat Vasile Balcan.

După 50 de ani de activitate, Societatea de Producție Industrială și Prestări Servicii (PIPS) SA Roman – fosta ICFRIM Industria Locală Roman – și-a dat “ultima suflare” în anul 2006, intrînd în faliment din cauza datoriilor către stat.
În anul 1998, deși a intrat în executare silită, firma a fost salvată, rămînînd chiar productivă, cu cei 130 de salariați care lucrau la acea vreme în turnătoria de la PIPS.
În anul 2000, PIPS a fost vîndută romașcanului Ghiocel Tofan, apoi a intrat într-un inexplicabil faliment, dat fiind că avea în desfășurare contracte viabile, pe care le onora la timp.
Din 2007, lichidatorul judiciar a încercat să vîndă bunurile societății. Ulterior, din clădirile turnătoriei PIPS SA Roman au rămas doar cîțiva pereți goi.

sursa
Related Articles

Back to top button