Stiri

nZEB Expo, cel mai mare eveniment dedicat construcțiilor eficiente energetic, în premieră la București

nZEB Expo, cel mai mare eveniment local din domeniul construcțiilor eficiente energetic, va avea loc în premieră la București, între 14-16 iunie 2024, la Romexpo, Pavilion B2. Evenimentul are ca obiectiv informarea publicului asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, oferind într-un singur loc și într-un mod accesibil toate informațiile necesare pentru a construi corect și sustenabil. Intrarea publicului la nZEB Expo este gratuită, cu înscriere în prealabil pe website.

nZEB Expo are ca scop schimbarea fundamentală a modului în care se construiește în România, fiind un eveniment de referință în domeniul construcțiilor eficiente energetic, ce pune la dispoziția publicului know-how integrat despre standardele nZEB și de casă pasivă. Inspirat de marile evenimente europene din domeniu, expoziția își propune să devină principalul eveniment de profil din Europa de Est și Sud – Est, accelerând tranziția către construcții eficiente și independente energetic.

Evenimentul va avea anul acesta două ediții – la București, între 14-16 iunie și în Cluj-Napoca, în perioada 1-3 noiembrie. Expoziția se adresează celor care doresc să construiască sau să își renoveze locuința la standardele actuale de eficiență energetică, conceptul și desfășurarea evenimentului având rolul de a-i ghida în tot procesul. Astfel, vizitatorii vor avea acces la oameni cheie din industrie, precum arhitecți, ingineri, meșteri, auditori energetici, dezvoltatori imobiliari, constructori, producători de materiale de construcții și alți profesioniști specializați în sustenabilitate și eficiență energetică.

nZEB Expo este un pas important în direcția construcțiilor sustenabile în România, puțin dezvoltată la momentul actual. Ne dorim ca acest eveniment să devină un punct de referință regional pentru toți cei interesați de eficiența energetică și de construcțiile viitorului. Misiunea noastră este să educăm publicul asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, oferindu-le informațiile necesare pentru a construi corect și sustenabil, respectiv să-i ghidăm prin tot procesul realizării unei construcții eficiente energetic. Pe termen lung, ne propunem să avem un rol semnificativ în accelerarea tranziției către clădiri nZEB și pasive, aducând împreună toți factorii relevanți din industrie și promovând cele mai noi tehnologii și materiale din domeniul construcțiilor sustenabile”, a declarat Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator nZEB Expo.

nZEB Expo, în premieră la București – peste 15.000 persoane așteptate

Pentru prima dată în Capitală, nZEB Expo va avea loc în perioada 14-16 iunie 2024, la Romexpo, Pavilion B2, unde sunt așteptați peste 15.000 de specialiști și persoane interesate de construcții eficiente energetic. Evenimentul se va desfășura pe 3 scene, vor fi prezenți peste 150 de expozanți și 50 de speakeri, ce vor oferi peste 20 de ore de know-how în domeniu și 27 de workshop-uri.

nZEB Expo integrează o diversitate de activități și oportunități, atât pentru expozanți și parteneri, cât și pentru beneficiari, precum: conferințe și paneluri de discuție, în care vor urca pe scenă cei mai relevanți speakeri din industria construcțiilor, atât din România cât și din străinătate;workshop-uri tematiceși interactive, în care profesioniști și meșteri fac demonstrații live, aplicate pe materiale și tehnici de lucru; expoziție în aer liber, cu tiny house-uri și construcții pre-fabricate sau evenimente speciale, precum lansări de produs din zona materialelor de construcție, certificări de materiale în standard de casă pasivă, dar și certificări live de construcții pasive. Pe de altă parte, în business lounge, zona dedicată de networking, expozanții și partenerii pot iniția relații de business, iar pentru o experiență completă evenimentul include și o zonă de relaxare, pentru odihnă, mâncare și răcoritoare.

Tradiția evenimentului nZEB Expo

Conceptul evenimentului a pornit în urmă cu doi ani, la Cluj – Napoca, și s-a desfășurat sub denumirile de Săptămâna nZEB ‘22 și nZEB goes Passive ’23, evoluând semnificativ de la un an la altul grație feedback-ului pozitiv obținut atât din partea partenerilor și expozanților, cât și din partea publicului vizitator.

Edițiile precedente au atras un număr record de participanți: 10.500 de persoane au vizitat expoziția, interacționând cu cei 150 de expozanți și beneficiind de cunoștințe din partea a 70 de speakeri. De asemenea, au avut loc peste 40 de de workshop-uri tematice,însumând peste 48 de ore de know-how oferit participanților.

Partenerii evenimentului sunt E.ON Energie România și Banca Transilvania (parteneri principali), Daikin (partener Networking Area), QFort, Rehau, CASArbor, Unikat Group, Knauf Insulation, Aido Construct, Kroll Plus, Qualmont, Termototal.

Participarea la nZEB Expo București (14-16 iunie) este GRATUITĂ, cu înscriere în prealabil la https://nzebexpo.ro/bucuresti/ .
Related Articles

Back to top button