Proiecte și șantiere

O companie romaneasca si-a extins afacerile in Serbia cu o fabrica de panouri sandwich

Aceasta este prima unitate de productie deschisa in afara tarii de o companie romaneasca dupa 1990.

Grupul bistritean Teraplast, specializat in productia de materiale de constructii si instalatii PVC a inaugurat in aceasta luna o noua fabrica de panouri sandwich din Serbia. Prin aceasta investitie, Teraplast devine prima companie romaneasca care deschide o unitate de productie in afara României, dupa 1990.

(sursa foto: Pagina de Facebook: Emil Radu Moldovan – presedinte CJ Bistrita)

Extinderea activitatii grupului Teraplast in Serbia, odata cu deschiderea fabricii din Leskovac este un nou pas in procesul nostru de dezvoltare, in linie cu obiectivele grupului pe termen lung. In 2018, pentru TeraSteel Serbia, tintim vanzari in valoare de 28 de milioane de euro, iar in ceea ce priveste pietele deservite, majoritatea panourilor produse in aceasta fabrica vor merge catre piata din Serbia, dar si catre export in tari din zona Balcanica„, a declarat Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast, intr-un comunicat de presa.

Fabrica din Serbia va comercializa produsele grupului pe piete din Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare precum Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei.

In iunie 2017, grupul Teraplast a cumparat cu 4,3 milioane de euro producatorul sarb de panouri sandwich Interlemind si intentioneaza sa faca investitii in valoare totala de 6,7 milioane de euro in dezvoltare si capital de lucru.

Sursa articol: bistriteanul.ro
Related Articles

Back to top button