Stiri

Peste 2500 de proiecte industriale anunțate în prima jumătate a anului

Domeniul industrial este unul care atrage an de an atenția investitorilor și specialiștilor din industria construcțiilor, drept urmare, analizând datele surprinse în analizele ulterioare (care s-au concentrat pe anul 2018 și pe primul trimestru din 2019), nu ne surprinde faptul că acest segment se păstrează în continuare în top 3 ca și număr total de proiecte identificate. Cu un total de 2539, construcțiile industriale sunt surclasate doar de cele de tip rezidențial private.

La nivel de distribuție a acestor proiecte pe luni, observăm că cea mai productivă perioadă pentru acest domeniu a fost luna Mai cu 549 de proiecte identificate și monitorizate cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere – VICTA. Urmează apoi luna Martie cu 469 de investiții, luna Iunie cu 458 de investiții, luna Aprilie cu 441, Februarie cu 352 și Ianuarie cu 270. 

Nord-Vestul își păstrează poziția fruntașă cu 1 pe 5 din numărul total de proiecte

Surpriza începutului de an când, la nivel de zone, Nord-Vestul reușea să câștige titulatura de magnet pentru investițiile industriale la nivelul țării, a continuat și în următoarele 3 luni. Astfel, observăm că această zonă a oferit pieței o cincime din numărul total de proiecte, fiind urmată de zona Centrală cu 376 de investiții identificate și zona de Sud cu 357. 

La polul opus se află zona București – Ilfov cu cel mai scăzut număr de proiecte anunțate în domeniu: 188, în timp ce la categoria creșteri spectaculoase Sud-Estul a surprins cu triplarea numărului de investiții comparativ cu anul 2018.

Related Articles

Back to top button