Stiri

Pirelli vinde o fabrica din Romania

pirelli

“Tranzacţia va permite Pirelli să se retragă dintr-o afacere unde nu dispune de o dimensiune suficientă a afacerilor pentru a fi competitiv şi să se concentreze pe activităţile de producţie de anvelope premium, cu marje mai ridicate, precum şi să asigure viitorul activităţilor de cord metalic într-un grup care este lider pe piaţa prelucrării şi acoperirilor pentru sârma de oţel”, se arată într-un comunicat al Pirelli.

 ________________________________________________________

Vrei sa vezi ce fabrici se construiesc acum in Romania? Click aici

________________________________________________________

Încheierea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare şi este aşteptată în a doua jumătate a anului. Presa din Italia a scris în septembrie că grupul se pregăteşte să vândă divizia de cord metalic, cu afaceri de 300 milioane euro pe an, principalii investitori interesaţi de preluarea operaţiunilor fiind două companii, din Coreea de Sud şi Belgia, precum şi două fonduri. Pirelli deţine în România o fabrică de cord metalic la Slatina.

 

Grupul italian mai deţine o fabrică de anvelope, tot la Slatina, şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj. Bekaert, cu 27.000 de angajaţi, are clienţi în peste 120 de ţări, în diverse sectoare economice, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 4,1 miliarde de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button