Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiereStiri

PREMIERA in Romania de la Masterfol: Protectia solara eficienta este valabila si pentru acoperisuri sau luminatoare din policarbonat!

De regula este nevoie de multa lumina naturala pentru a lucra eficient. Problemele incep cand in aceste zone patrund caldura si lumina excesiva. Nu trebuie sa indure nimeni caldura excesiva. Solutia este chiar aici. Geamurile verticale sau luminatoarele din sticla se pot acoperi cu folii de protectie solara pentru a reduce supraincalzirea, dar acest lucru nu este posibil si in cazul luminatoarelor din policarbonat. Chiar din acest motiv, MASTERFOL a dezvoltat vopseaua cu protectie solara Ultra Stop, care reduce efectul de sera din spatiile acoperite cu luminatoare (trape de fum) din policarbonat.

ultra stop (3)

In hale de productie sau depozite speciale (de exemplu hale farmaceutice),  reducerea temperaturilor pe timpul verii cu ajutorul instalatiilor de climatizare ar fi deosebit de dificila din cauza spatiului imens care trebuie racit, iar costurile s-ar ridica extrem de mult.

Cu ajutorul vopselei cu protectie solara Ultra Stop, se reduce semnificativ trecerea energiei solare prin luminatoarele de policarbonat in asa fel incat temperatura interioara se reduce intre 3 si 6 grade Celsius, fara sa fie afectata sau redusa iluminarea naturala: permite trecerea luminii vizibile in proportie de 90%.

Daca in hale sunt locuri intens iluminate unde soarele  bate mai puternic, acum, dupa aplicarea vopselei protectie solara, iluminarea interioara devine uniforma si dispare efectul de orbire a soarelui pentru cei din interiorul halei.

ultra stop (2)

Protectie solara exista si pentru suprafetele de sticla!

Ultra Stop se poate aplica pe geamuri care au inclinatia sub 20 de grade, iar pentru cele care sunt mai inclinate, singura optiune este folia cu protectie solara exterioara, deoarece la aceste inclinatii foliile nu rezista in timp.

Ultra Stop reflecta 72% energie solara in conditiile in care lasa sa treaca 90% din lumina vizibila!

Stratul de protectie ULTRa – STOP este cunoscut de 40 de ani, iar în toti acesti ani s-au aplicat în peste 50 de tari din întreaga lume pe o suprafata totala de 1.000.000 m2. Aplicarea se face fara demontarea placilor de policarbonat, se efectuaza rapid si are  costuri rezonabile.

Este un strat special de protectie impotriva luminii solare, pe baza de rasini alchidice cu nano filtre care protejeaza materialele din plastic si sticla si serveste la stoparea IR si razelor UV, prin toate tipurile de suprafete de sticla si plastic, oferind în acelasi timp o lumina difuza, cu o pierdere minima în ceea ce priveste lumina zilei.

ultra stop (1)

  • Ai hale cu acoperis/luminator din policarbonat sau sticla si vrei sa scapi de caldura sufocanta si lumina puternica a soarelui? Click aici!  
  • Lucrezi in unul din domeniile urmatoare (constructii de hale, tamplarii,  luminatoare sau trape de fum) si vrei sa asiguri clientilor tai si protectie solara? Click aici! asiguram si pregatirea tehnica.  Related Articles

Back to top button