Stiri

Producția industrială își revine. Cât de mult a crescut în 2021?

În luna mai 2021, producţia industrială a crescut faţă de luna corespunzătoare din anul precedent atât ca serie brută (+28,9%), cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+30,3%), potrivit INS.

Faţă de luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 6,0% ca serie brută și cu 8,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Ca serie brută, aceasta a scăzut ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,9%), industria prelucrătoare (-5,4%) și industria extractivă (-4,0%).

În perioada 01 ianuarie – 31 mai 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, producţia industrială a fost mai mare cu 16,9% ca serie brută și cu 17,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada perioada menționată, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 16,9%, creștere susținută de industria prelucrătoare (+19,2%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada menționată, producția industrială a fost mai mare cu 17,5%, datorită creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+19,3%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%). Industria extractivă a scăzut cu 4,6%.

Sursă: curierulnational.ro

Related Articles

Back to top button