Ghiduri și Sfaturi

Rezervoarele din otel galvanizat – solutia ideala pentru stocarea apei potabile, pentru irigatii si a apei pentru incendiu

Specialistii Highberg Solutions ne propun o solutie inteligenta si fiabila privind stocarea apei potabile, pentru irigatii si a apei pentru incendiu, ca alternativa a bazinelor monolit din beton si a celor din fibra de sticla (polistif) – REZERVOR CILINDRIC DIN OTEL GALVANIZAT.

Rezervoarele din otel galvanizat sunt considerate alternativa economica la solutiile de stocare a lichidelor. Ele pot avea o sectiune circulara sau rectangulara si reprezinta solutia cea mai populara pentru stocarea:

  • apei pentru stingerea incendiilor – PSI;
  • apei potabile;
  • apei pentru irigatii;
  • apei industriale si de proces;
  • apei sarate;
  • apei demineralizate;
  • apei uzate;
  • petrolului si combustibililor;
  • produselor chimice;
  • levigatului si a biomasei lichide pentru producerea de biogaz;

Asamblarea rezervoarelor din otel galvanizat se face integral in santier, panourile de tabla fiind rigidizate cu suruburi de inalta rezistenta.

Solutia de montaj a rezervoarelor cilindrice Highberg Solution nu implica lucrul la inaltime. Rezervoarele sunt montate prin procedeul “top&down”, cu ajutorul jack-urilor hidraulice.

Panourile de tabla de otel galvanizat sunt realizate din otel de inalta calitate cu un grad de acoperire cu zinc de 600g/m2 conferind astfel un grad ridicat de protectie la coroziune, ceea ce duce la o nevoie scazuta de mentenanta.

Etansarea corpului rezervorului se face cu ajutorul unei membrane de cauciuc sintetic EPDM sau BUTYL, separand lichidul stocat de tabla rezervorului, deseori o cauza importanta de atac coroziv. Membrana asigura o hidroizolatie completa datorita structurilor moleculare de mare densitate ce se opun trecerii lichidelor sau vaporilor. Mai mult, acest tip de membrane rezista foarte bine trecerii timpului si sunt putin afectate de conditiile meteo exterioare. Membrana interioara este prefabricata (croita) pentru a se potrivi dimensiunilor fiecarui tip de rezervor (diametru si inaltime).

Izolatia rezervoarelor poate fi realizata la exterior, cu vata minerala, protejata cu tabla cutata. In acest caz, in care izolatia termica a rezervorului se dispune la exterior, se poate elimina membrana interioara, lichidul stocat fiind in contact direct cu mantaua rezervorului. Etansarea tablelor rezervorului se realizarea prin mastic special.

Paleta acoperisurilor rezervoarelor din otel galvanizat este larga, acesta fiind proiectat/calculate functie de amplasament si tipul lichidului stocat.

Datorita calitatii de top a materialelor folosite cat si a folosirii a celor mai inalte standarde in intregul ciclu al unui proiect, incepand de la faza de proiectare a fiecarui rezervor si pana la montajul si testarea fiecarui produs, Highberg Solution a devenit o companie de referinta in ceea ce priveste calitatea produselor si profesionalismul echipei sale atat pentru partenerii de afaceri cat si pentru clienti.

Daca doresti mai multe informatii din partea specialistilor Highberg Solution sau vrei sa primesti o oferta de pret, completeaza formularul de mai jos:
Related Articles

Back to top button