Stiri

România: al treilea cel mai mare producător de biciclete din UE

România a devenit în primul al de pandemie al treilea cel mai mare producător de biciclete din UE, depăşind Germania, arată o analiză făcută de ZF. Pe piaţa locală au fost realizate în 2020 peste 1,4 milioane de biciclete (normale şi electrice), în creștere de la aproximativ 1,2 milioane în 2019.

businessmagazin.ro

Conform datelor Eurostat, producţia locală de biciclete a crescut cu aproximativ 6%, în timp ce cifrele aferente acestei industrii din Germania indică un declin de aproximativ 13%.

În continuare, cei mai importanţi jucători din domeniu rămân Portugalia şi Italia, potrivit aceleiaşi surse, cu 2,6 și, respectiv, 2,1 unități produse în 2020.

Potrivit datelor ZF, cele mai mari firme din România producătoare de biciclete sunt Eurosport DHS (cu acţionariat chinezo-japonez), de NextCity din Reşiţa şi de Sport Mechanical Workshop din Timişoara, acestea din urmă fabrici partenere pentru Decathlon.

Potenţialul României pe această piaţă este însă mult mai mare, iar producţia ar putea ajunge la 2 milioane de unităţi (bunuri finite) în cinci ani de zile, conform estimărilor anterioare ale jucătorilor din piaţă, descrie Business Magazin. Dezvoltarea e susţinută de o nouă investiţie în domeniu.

Cea mai mare fabrică de biciclete din România, dezvoltată de compania Sport Mechanical Workshop la Timişoara, va fi gata în această toamnă, urmând să realizeze anual până la 1,5 milioane de vehicule pe două roţi. Singurul client al acestei unităţi de producţie va fi gigantul francez Decathlon.

Related Articles

Back to top button