Analize de piață

Cum a evoluat piața industrială în zona de Sud-Est în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 199 proiecte industriale în zona de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 609 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 543,59 milioane RON.

Cele mai multe investiții provin din Constanța, județ care a înregistrat un total de 63 proiecte în ultimele 3 luni. De asemenea, au fost identificate 40 de proiecte în Galați, 32 în Vrancea, 25 în Buzău, 24 în Tulcea și 15 în Brăila.

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în Sud-Est sunt spații de depozitare (96 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 55 spații de producție, 13 spălătorii auto, 31 proiecte de zoo/bio tehnie și 28 ateliere de reciclare.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 1 proiect în stadiul de intenție, 1 în stadiul de proiectare, 49 proiecte în autorizare, 13 înainte de execuție, 13 în construcție, 3 în stadiul de amenajare și 16 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 76% dintre proiectele analizate în ultimele 3 luni în Sud-Est au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 153 investiții private, 6 publice și 40 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în Sud-Est
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, stadiul de construcție, 210.000 mp
  • Amenajare piscicolă, hală depozitare furaje peste, 8 căsuțe de agrement, Galați, stadiul de autorizare, 64.400 mp
  • Lanț integrat legume în seră ecologică, Buzău, înainte de execuție, 13.219 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 51 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale în Sud-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt STRUCTURE DESIGN și SUPERCON, fiecare cu 3 lucrări.

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

39 antreprenori generali care au executat lucrări industriale în Sud-Est au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt CIPSOR CONSTRUCT și GRAUBUNDEN METAL, cu 3 proiecte.

Related Articles

Back to top button