Stiri

Romanii isi pot face Placuta de Santier GRATUIT!

Pana acum costa cel putin 150 lei si niste drumuri ca sa iti realizezi panoul de identificare a santierului asa cum prezice legea. Insa acum oricine si-l poate realiza gratuit pe internet – prin site-ul www.placutadesantier.ro. Cei care administreaza site-ul vi-l trimit acasa prin curier, listat pe material impermeabil – exact asa cum spune legea.

Asa cum si google este gratuit, la fel functioneaza si acest site. In schimb, intr-un colt va aparea sigla firmei care va produce acest panou – insa evident este un targ bun pentru ceva ce altfel ar costa minimum 30 de euro.

De unde a pornit ideea

IBC Focus a realizat cel mai mare studiu cu privire la legalitatea santierelor in lucru. Analiza s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si au fost vizitate 1400 de santiere. Cu toate ca neafisarea panoului de identificare se sanctioneaza cu sistarea imediata a lucrarilor, dar si cu plata unei amenzi cuprinse intre 800 si 2000 RON, doar 78% din obiectivele vizitate aveau un astfel de panou.

Daca Inspectoratul de Constructii ar fi amendat toate santierele terminate in 2012 pentru lipsa panoului, ar fi realizat venituri totale de peste 15 milioane de Euro!

Ce spune legea despre Panoul de Identificare a Santierului

Panoul trebuie sa aiba minim 60×90 cm, literele de o inaltime de cel putin 5 cm, iar acesta trebuie confectionat din materiale rezistente la intemperii.

Mai multe detalii despre legislatie se gasesc aici.

 

www.placutadesantier.ro este dezvoltat de:

IBC Focus
Information for Business and Construction
Tel.: +40264 430013
Fax: +40264 430138
marketing@ibcfocus.ro

 
Related Articles

Back to top button