Proiecte și șantiereStiri

Singura fabrica de fructoza lichida din Europa, in curs de aprobare

Cu ajutorul asistentei virtuale de vanzare la santiere VICTA am identificat un nou proiect la care se propun lucrari de construire. In anul 2019 va incepe construirea singurei fabrici din Europa care va produce fructoza lichida, baza pentru toate produsele care contin 0% zahar. Nu doar fructoza se va produce la Medgidia, judetul Constanta, ci si amidon, maltodextrina (aditiv alimentar), fructoza cristalina, glucoza.

Investitia de peste 200 de milioane de euro apartine unui grup turcesc, unul dintre primele patru companii mondiale de profil. Fabrica se va construi in orasul Medgidia, chiar pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra, pe o suprafata de aproximativ 10 hectare de teren, pe care investitorul le-a achizitionat. Aceasta va cuprinde cladiri cu regim de la P pana la P+4.

Noua fabrica va genera un numar de 168 de locuri de munca, iar personalul va fi angajat pe masura implementarii proiectului. Se va ajunge la 168 de angajati abia in anul finalizarii investitiei, adica in 2022. In ceea ce priveste accesul rutier pana la viitoarea fabrica, se are in vedere incheierea unui contract de utilizare a drumurilor cu Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile, dar si realizarea unui tronson nou de drum, care sa faca legatura intre drumul tehnologic si de intretinere existent si incinta fabricii.

Conform unui reprezentant, a fost obtinut PUZ-ul si urmeaza finalizarea proiectului tehnic. Beneficiarul a obtinut finantarea si a fost efectuata selectia antreprenorului general. Vor fi de interes colaborarile pentru subantrepriza.

Esti interesat sa descoperi toate proiectele de acest tip? VICTA iti poate pune toate aceste informatii la dispozitie. Solicita un demo GRATUIT: www.victa.ro
Related Articles

Back to top button