Ghiduri și Sfaturi

TOP 5 motive pentru care recomandam SOLDATA pentru managementul riscurilor geotehnice, structurale si de mediu.

In întreaga lume ne confruntam cu o crestere continua a riscurilor si in acelasi timp cu o crestere a cerintelor in ceea ce priveste prevenirea acestor riscuri si dezvoltarea durabila.

Pentru gestionarea riscurilor, SOLDATA  ofera o gama larga de servicii de monitorizare in domeniul geotehnic, structural si de mediu in România, de la crearea unui plan de monitorizare pana la instalarea si exploatarea sistemelor complexe.

1

Scopul SOLDATA este de a ajuta clientii sa cuantifice, sa determine si sa gestioneze riscurile structurale, geotehnice si de mediu in materie de constructii si exploatarea lucrarilor, santierelor si instalatiilor. 

Riscurile legate de constructia sau de exploatarea anumitor santiere industriale pot fi rezultatul mai multor factori: influenta metodelor alese pentru constructie, prezenta unei mase mari de apa de suprafata si/sau adancime, prezenta cladirilor si structurilor din imprejurimi, prezenta utilitatilor (conductelor) in subteran, conditii geologice (tipuri de sol, saturatie de pa etc.), impact asupra mediului (zgomot, vibratie, praf etc.)

Managementul riscului incepe în faza de proiectare prin punerea la dispoziţie a unor solutii care să identifice riscurile potenţiale cu privire la sol, la condiţiile existente de mediu şi de structură.

3

Avand in vedere faptul ca Normativul privind documentatiile geotehnice pentru constructii, indicativ NP 074-2014 prevede ca monitorizarea geotehnica a executiei are in vedere urmarirea executiei lucrarilor legate de teren in concordanta cu prevederile proiectului tehnic/detaliilor de executie, pentru a se putea dispune, daca se dovedeste necesar, adaptarea detaliilor de executie pe masura avansarii lucrarilor, in functie de conditiile geotehnice intalnite si de comportarea lucrarilor in faza de executie si ca monitorizarea geotehnica a executiei are in vedere si urmarirea comportarii masivelor de pamant(deformatii, deplasari, variatii ale nivelului apei subterane etc) in faza de executie a lucrarilor, SOLDATA va propune urmatoarele solutii de monitorizare a riscurilor geotehnice si structurale:

2

Instrumentatie geotehnica:

Inclinometre/Extensometre pentru monitorizarea deplasărilor verticale şi orizontale ale straturilor terenului,

Fisurometre pentru măsurarea  fisurilor în cladiri şi/sau structurilor existente,

Piezometre pentru monitorizarea nivelului apei şi a presiunii interstiţiale subterane,

Mărci tensiometrice pentru monitorizarea tensiunii in structurile de sprijin(oţel/beton),

Când este solicitată monitorizarea automată in timp real, senzorii sunt conectaţi la un sistem de datalogging, care colectează, stochează şi transmite datele la o bază de date centralizată.

Iata care sunt motivele pentru care recomandam SOLDATA atunci cand vorbim de managementul riscurilor geotehnice, structurale si de mediu:

1.  SOLDATA este lider mondial in monitorizarea supravegherii automatizate si detine peste 20 ani de experienta internationala, cu 13 filiale deschise si cu numeroase proiecte desfasurate pe intregul glob.

2   SOLDATA foloseste cu succes echipamente de inalta performanta a tehnologiei si a dezvoltat pentru partenerii sai metode de masuratori care le permite sa aiba la dispozitie orice informatie necesara in timp real, pentru gasirea solutiei potrivite si luarea unei decizii corecte.

3.  Valoarea adaugata a SOLDATA provine din abilitatea de a oferi o gama completa de solutii personalizate conform nevoilor Clientilor si avand mereu ca prioritate fiabilitatea conceptiilor si masuratorilor: masuratori manuale, instalare de senzori geotehnici/ masuratori in timp real, masuratori prin satelit, studii geofizice si realizare de lucrari complexe in sectorul nuclear. De asemenea, SOLDATA propune solutii de monitorizare cu masuratori de zgomot si de vibratii in sectorul constructiilor industriale, al infrastructurii transporturilor, al dezvoltarii urbane, etc.

4.  Datele de pe santier pot fi analizate in timp real. Datorita faptului ca centralizarea datelor este o problema-cheie pentru investitori, antreprenori si consultanti, iar deciziile adecvate trebuie analizate, SOLDATA a dezvoltat Geoscope, un soft puternic, care permite achizitia, depozitarea, accesul mai multor utilizatori de la distanta, vizualizarea datelor si alarme automate. Acest instrument cu o interfata intuitiva, usor de folosit, filtreaza si analizeaza datele in timp real, pe harta santierului.

5.  Si nu in ultimul rand, SOLDATA nu este dependenta de un furnizor specific de aparatura si se poate adapta in orice moment la o solutie optima pentru fiecare caz si poate oferi cel mai bun produs la cel mai bun pret.

Va invitam sa vizitati site-ul SOLDATA Romania: www.soldata.ro.

Articol scris in colaborare cu Directorul Comercial SOLDATA Romania, Mariana Garstea.

Soldata

Ai produse din domeniul industrial pe care vrei sa le faci cunoscute si vrei sa ne ajuti sa educam piata pe acest segment?

Contacteaza-ne AICI si impreuna vom alege varianta cea mai potrivita de promovare pentru tine!
Related Articles

Back to top button