Ghiduri și Sfaturi

TOP 7 motive pentru care iti recomandam stocarea cerealelor in silozurile de stocare metalice ALWO

IMG-20140206-02949

Una din problemele agriculturii romanesti cu care inca ne confruntam se datoreaza lipsei spatiilor de depozitare. Datorita acestui fapt, fermierii romani sunt nevoiti, ca in fiecare an, sa-si vanda productiile la preturi mici pentru ca piata e dominata de categoria de traderi care detin cota de vanzari.

De aceea, majoritatea fermierilor iau sau au luat in calcul construirea de silozuri proprii, insa comunicarea deficita dintre sistemul bancar si agricultura, dificultatea accesarii fondurilor europene si lipsa fortei proprii creeaza probleme majore. Fara o investitie in spatii de depozitare, fermierul este la mana pietei si a preturilor mici.

Specialistii Asimo Trading ne recomanda stocarea cerealelor in silozurile de stocare metalice datorita urmatorelor motive:

–          Silozurile ALWO sunt executate din panouri din tabla zincata, rectangulare, imbinate cu suruburi. Aceasta executie asigura posibilitatea unei usoare asamblari, un transport facil al acestuia si, in acelasi timp, un cost redus de mentenanta.

–          Fata de o hala sau un siloz orizontal, un siloz metalic vertical ocupa o suprafata mai mica, aceasta fiind un element important pentru eficientizarea spatiului din ferma sau pentru cei care nu detin mult pamant destinat spatiilor de depozitare. In raport cu silozurile orizontale, cele metalice ofera posibilitatea pastrarii unor cantitati mai mari.

–          Mediu controlat 100%. Un siloz metalic ofera siguranta unui mediu controlat din toate punctele de vedere, incepand cu temperatura, accesul insectelor, umiditatea. Pentru depozitari indelungate, toate aceste aspecte pot deveni factori care sa conduca la pierderea recoltei.

–          Silozurile metalice ALWO au in componenta, in partea superioara, o baterie de filtre cu maneci care asigura o filtrare completa a aerului poluat sau, dupa caz, un ciclon, asigurand astfel separarea materialului de aer la descarcarea in siloz.

–          Mai mult, silozurile metalice ALWO sunt echipate cu sisteme de stingere a incendiului (teava si splink-ere), ceea ce ofera o siguranta a depozitarii.

 IMG-20140108-02875

Articol realizat cu sprijinului specialistului Alin Dragan, Asimo Trading.

In ultimele 6 luni de zile, la nivel national sunt 146 de proiecte Zoo/Bio Tehnie (Ferma, Abator,Grajd). Hai sa ii educam impreuna… oferteaza AICI la ele!

 

 
Related Articles

Back to top button