Stiri

Un nou Carrefour pe ruinele Vulcan

sursa poza

Fondul de investitii sud-african NEPI si Carrefour au agreat in octombrie termenii comerciali privind prezenta unui hipermarket Carrefour cu o suprafata totala de 9.700 metri patrati in cel mai nou centru comercial al Bucurestiului, a carui inaugurare este prevazuta de catre dezvoltator pentru trimestrul al treilea din 2013.

Acest centru comercial va fi dezvoltat pe un teren in suprafata de aproximativ 8 hectare apartinand fostei uzine Vulcan si va include pe langa hipermarket-ul Carrefour, o galerie comerciala de aproximativ 3.000 metri patrati, un „strip mall” cu cateva unitati comerciale de dimensiuni mari tip ancora, construite pe o suprafata suplimentara de aproximativ 15.000 metri patrati si un restaurant de tip „drive in”, cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati.

Clientii noului centru comercial vor avea la dispozitie aproximativ 1.000 de locuri de parcare.

Dezvoltarea proiectului va incepe imediat ce autorizatiile finale vor fi aprobate de catre autoritatile competente.

Carrefour a mai dezvoltat impreuna cu NEPI un centru comercial la Ploiesti, care se va deschide pe 15 noiembrie.

Sud-africanii de la NEPI au intrat in parteneriat cu dezvoltatorul canadian Benevo in cadrul afacerii de pe fosta platforma Vulcan.

Fosta platforma Vulcan din Bucuresti, cu suprafata de 77.000 mp, a fost cumparata cu 23 de milioane de euro de Benevo la inceputul acestui an cu intentia de a construi un nou parc de retail de peste 28.000 de metri patrati, ce va include un magazin Do-It-Yourself, un hypermarket de 10.500 de metri patrati si o galerie comerciala.

NEPI are acum o participatie de 50% alaturi de Benevo, cele doua parti urmand sa investeasca aproximativ 20 de milioane de euro in dezvoltarea centrului comercial, potrivit oficialilor Benevo, care spuneau in aceasta vara ca proiectul a avansat destul de rapid din ianuarie, pe partea de inchirieri si design.

In Romania, Carrefour numara in prezent 24 de hipermarket-uri Carrefour, 59 de supermarket-uri si 8 magazine de proximitate.

New Europe Property Investments este o companie care investeste in proprietati comerciale, in principal in Romania, unde grupul este activ inca de la infiintarea sa, in 2007. NEPI este in prezent listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti.

sursa
Related Articles

Back to top button