Stiri

Utilaje industriale celebre realizate din bete de chibrit

Cine s-ar fi gandit sa creeze modele de camioane, excavatoare și alte vehicule industriale, din simple bete de chibrituri? Djordje Balac, desigur. El construieste replici incredibil de realiste dupa vehicule industriale din mii de bete de chibrit.

Djordje Balac este un tanar din Croatia, care isi petrece cel putin o luna pentru a crea vehicule din bete de chibrit si lipici. Aventura lui a început in scoala generala. Primele sale modele au fost facute din bucati de lemn, pe care le taia el insusi, dar dupa ce materia prima ii era necesara in cantitati din ce in ce mai mari s-a gandit sa foloseasca lemnul deja taiat de fabricile de bete de chibrituri. Tanarul  si-a inceput aventura replicilor in  2006, cand  avea doar 13 ani. Modelele sale sunt incredibil de realiste, in masura in care cabinele camioanelor si alte parti ale utilajelor  sale sunt complet detasabile.  El si-a castigat  faima dupa ce a postat poze cu munca sa on-line, dupa care a fost invitat la o multime de evenimente din domeniu.

 

Primul sau model realizat a fost  un camion rusesc GAZ 63 A. A lucrat timp de sase luni pentru a-l finaliza si a folosit 576 cutii de chibrituri si 6 kilograme de adeziv. El a pus cap la cap de atunci o colectie impresionanta de vehicule industriale din lemn, dar el este cel mai mandru de Liebherr LTM 11200 – cea mai mare macara din lume. Replica sa este facuta din 175518 bete de chibrit, 20 kg de adeziv si 8 kg de lac.  Este, de asemenea, pe deplin funcțional. Balac a declarat reporterilor că a lucrat la el in fiecare zi, timp de trei luni, de la opt dimineata pana la miezul noptii.

 Sursa
Related Articles

Back to top button